Един от най-тревожните факти са съобщенията как турските власти са

...
Един от най-тревожните факти са съобщенията как турските власти са
Коментари Харесай

В унищожителен доклад ООН критикува Турция за чистката след метежа

" Един от най-тревожните обстоятелства са известията по какъв начин турските управляващи са задържали близо 100 дами, които са били бременни или одеве са родили, най-вече на съображение, че техните съпрузи или " познати " са подозирани за връзки с терористични организации. Някои са били задържани дружно с бебетата си, а други с принуждение са били разграничени от децата си. Това просто е скандално, извънредно грубо и сигурно няма нищо общо с напъните страната да бъде по-сигурна. "

Това се споделя в отчет на Върховния комисар на Организация на обединените нации за човешките права, публикуван във вторник. В него е изработен разбор на резултата от продължаваното няколко пъти изключително състояние в Турция, въведено след несполучливия опит за прелом на 15 юли 2016 година

Данните обгръщат единствено календарната 2017 година и в текста са употребявани доста мощни и прочувствени квалификации за дейностите на управляващите.

" Числата са просто стъписващи - съвсем 160 000 души са задържани за 18-те месеца на изключителното положение; 152 000 чиновници от обществената сфера са уволнени, мнозина от тях изцяло произволно; учители, съдии и юристи са отстранени или съдени; публицисти са задържани, закривани са медии и са блокирани интернет уеб сайтове - напълно явно няколкото удължавания на изключителното състояние са употребявани за брутално и безотговорно тъпчене на човешки права на голям брой хора ", съобщи комисарят на Организация на обединените нации Зеид Раад ал Хюсеин.

 Входът на специфичния затвор и съд Силиври, където се организират процесите против главните упрекнати за военния бунт.
© Reuters

Входът на специфичния затвор и съд Силиври, където се организират процесите против главните упрекнати за военния бунт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР