Един от най-тежките ми дни като депутат беше, когато разбрах,

...
Един от най-тежките ми дни като депутат беше, когато разбрах,
Коментари Харесай

Мирослав Иванов: Зад решението на ИТН да напусне управлението стои финансов и материален интерес

" Един от най-тежките ми дни като народен представител беше, когато разбрах, че е поискана оставката на Никола Минчев. Той е извънреден експерт и честен човек. Искането на оставката му беше политически цинизъм с претекстове от една страничка ", сподели в ефира на bTV ръководителят на Народното събрание сега Мирослав Иванов. Той бе определен краткотрайно след свалянето на Никола Минчев от поста.

Според него с този акт лъснало доближаването сред " Възраждане ", Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и ГЕРБ. От трибуната той виждал връзката сред партиите даже и в пленарната зала по време на гласувания.

Парите за Агенция " Пътна инфраструктура " били сигналната лампа за разпадането на обединението. По думите на Иванов желаните за пътно строителство 6 милиарда лв. от районния министър в оставка Гроздан Караджов били невиждани.

Финансов и веществен интерес, а не разногласието със Северна Македания стояли зад решението на Има Такъв Народ да напусне ръководството.

Действията на Румен Радев помагали на опозицията да разрушава ръководството и по този начин да стопира промените.

Уважавам Румен Радев, той е добър президент, само че е необичайно по какъв начин заприказва на един език с ГЕРБ, разяснява още шефът на Народното събрание. По думите му президентът наливал вода в мелницата на опозицията.

Иванов бе безапелационен, че " Продължаваме промяната " не търгува депутати. Надявам се, че още честни народни представители ще намерят сили да гласоподават по съвест на вота на съмнение, сподели той.

По мотив разногласието за ветото за Северна Македония бе безапелационен, че решение няма да бъде взето без гласоподаване в Народното събрание, като преди този момент ще бъде изслушан външният министър в отрасловата комисия. Без зелена светлина от депутатите Кирил Петков нямало да подпише събаряне на ветото.

Ако има кандидатура за ръководител на Народното събрание, тя ще е обща за обединението, посочи още Мирослав Иванов. За него да е началник на Народното събрание не било самоцел.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР