Един от най-скъпоплатените адвокати у нас, който в годините стана

...
Един от най-скъпоплатените адвокати у нас, който в годините стана
Коментари Харесай

„Адвокат на дявола“: Масонът-милиционер Менко Менков е любимият юрист на ГЕРБ и придворните олигарси

Един от най-скъпоплатените юристи у нас, който в годините стана лице на всеки проблем с правораздаването към ГЕРБ и прилежащите им обръчи, е юристът от русенското село Караманово и ученик на Милиционерското учебно заведение в Пазарджик Менко Менков, написа „ Уикенд “.
Бойко Борисов, Влади Горанов, Севдалина Арнаудова оглавяват в листата с сходни клиенти, за които юристът не пести нито старания, нито положителни думи.
Менков бе измежду първите, които се появиха пред дома на Бойко Борисов в Банкя вечерта на 17 март 2022 година, когато България се въодушеви от новината, че някогашният министър председател е задържан. Тогава Менков одобри толкоз персонално нещата, че разгласи Борисов за „ икона “.
Както споделят осведомени с юридическата му процедура – клиентите са му скъпи, тъй като са другари. Новият другар в досиетата му е арестуваният преди дни началник на „ Хидрострой “ Велико Желев, след това пуснат под гаранция от 20 000 лв..
Адвокатско сдружение „ Менко Менков и съдружници ” е една от най-проспериращите адвокатски адвокатски фирми в страната, а нейният създател е едно от най-утвърдените имена в правните среди на Република България, както самата адвокатска фирма оповестява на уеб страницата си.
Преходът към Велико Желев като един от строителите на автомагистрала „ Хемус “ е напълно натурален, тъй като точно Менков придружаваше и някогашните районни министри от ГЕРБ Петя Аврамова и Николай Нанков при разпита им за същата автомагистрала в полицията през 2021 година
Сега, въпреки и карцерът на Велико Желев да е поради изнудване и обвинявания в побой от някогашен чиновник на „ Хидрострой “, броени дни след установяването на изчезналия асфалт по Северната дъга, Менко Менков е безапелационен, че задържането няма общо с автомагистралата и е „ семпла битова история “.
В същото време обаче Менков се изрече вещо и по тематиката със самия асфалт, макар че по думите му нямал нищо общо – не били положителни взетите проби, от които става ясна неналичието и на количество, и на качесво. И не можело районния министър и проектант по специалност да се изрича по въпроса, защото… не бил способен.
Компетенциите на самия Менков не свършват дотук. Той схваща и от офшорки – през 2015 година записва компания на Сейшелите, поради което името му се появи в „ Досиетата Пандора “, и от лов – като разпален авджия, той взе участие в ръководството на ловно стопанство „ Дунав ”.
Неговият съучастник пък е част от борда на „ Кинтекс “, с цел да може удоволствията да се съчетаят с бизнеса. Има ползи и в свободното зидарство, тъй като не крие принадлежността си към масонски медал.
По информация bird.bg Менко залита и по не чак толкоз свободното зидарство, а точно – градежа на пътища. Покрай дамата на съдружника си от „ Кинтекс ", с която също е съучастник, юристът се оказва и „ пътищар “, който може да се гордее с пътя Мездра – Ботевград, по който се предвидиха 257 млн. лева
Да имаш скъпи другари и да се грижиш за тях води до това и те да се грижат за теб. През 2015 година един от синовете на Менков, тогава на 19 години, аргументи злополука на пътя Девин – Михалково, като изпусна ръководството на един от служебните джипове на ловно стопанство „ Борино “ в Родопите и падна в бездна.
Катастрофата, в която спътниците на Менков-младши получиха съществени контузии обаче не докара до такава степен, че регионалната дирекция на МВР-Смолян да образува досъдебно произвеждане по случая. До медиите информация от бюлетина на Министерство на вътрешните работи не стигна, произшествието въобще не се отрази и потъна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР