Един от най-противоречивите моменти в последно време във Великобритания, е

...
Един от най-противоречивите моменти в последно време във Великобритания, е
Коментари Харесай

Стара църква във Великобритания окичи олтара си с прайд знаме

Един от най-противоречивите моменти напоследък във Англия, е обвързван с черква, която редовно поставв знамето на ЛГБТИ общността на олтара си. Този проблем ще бъде прегледан в границите на знаково правосъдно дело, откакто локални протестиращи се оплакаха, че това е " политизиране " на мястото за поклонение.

Църквата " Свети Николай " в Лестър е окачвала цветните флагове по време на службите през уикенда, само че предходната година ги е заменила с доста по-голяма непрекъсната версия, написа Daily Mail.

Църковният преподобен каноник Карън Румс твърди, че големият текстилен байрак на " Прогрес прайд " е просто метод да се заяви на посетителите, че са " добре пристигнали и в сигурност ".

Но съперниците, измежду които енориаши и членове на Генералния синод, упрекват църквата, чиято истоия датира от към 900 година, в " будителско " сигнализиране за добродетели. 

Hundreds of churchgoers within and beyond the diocese of Leicester, even clergy, are trying to block an LGBTQ-themed altar, with objection letters saying it “will bring the church into disrepute ” and “close the door ” to worshippers

— The Telegraph (@Telegraph)
Сега съдът по консисторията на Англиканската черква ще прегледа тестово дело, като деятелите предизвестяват, че в случай че то бъде утвърдено, ще се " отвори вратата " за идеологически изображения в други църкви. 

Сам Маргрейв от Синода, управителния съвет на Църквата, съобщи пред The Sunday Telegraph, че " проникването " разрешава " морална безредица ".

Канон Румс написа в мнението си за факултета, че флагът " е просто изказване за приемане и сигурност на всички ". 

Епархията на Лестър съобщи: " Всички нови олтарни фасади изискват разрешение в канцеларията на епархийския канцлер и ще бъде решено навреме съгласно случая ".

Андреа Уилямс, основен изпълнителен шеф на организацията Christian Concern, съобщи: " Поставянето на знамето на прайда върху олтара, което символизира политическа полова идеология, изцяло противоречаща на Евангелието, би трябвало да бъде оспорено ".

Спорът се случва в миг, в който Кофе е въвлечена в унищожителен вътрешен спор по отношение на пола, сексуалността и брака.

Възпламеняването в църквата " Свети Николай ", която е измежду десетте най-стари църкви във Англия, се случи през септември, когато сменените флагове на прайда бяха сменени със знамето на прайда на напредъка - подарък от поддръжник в близката черква.

Знамето, основано на емблематичния байрак на дъгата от 1978 година, е създадено през 2018 година от небинарния американски художник Даниел Куасар, с цел да отпразнува разнообразието на ЛГБТК+ общността и да призове за по-приобщаващо общество.

Църковният настоятел на църквата " Свети Николай " и транссексуален стихотворец Джей Халм съобщи тогава: " Хората в действителност плачеха по пейките, когато го видяха ".

Месец по-късно обаче църквата трябваше да смъкна олтарния фронтал, защото не е подала заявление за позволение за градеж, така наречен факултет, а с разрастването на митингите казусът е отправен до църковния съд.

През идващите месеци по него ще се произнесе канцлерът на епархията Линдзи де Местре, юрист в Линкълн'с Ин, Лондон, или негов заместител.

Все още не е известно дали делото ще бъде прегледано обществено или въз основа на писмени мнения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР