Един от най-простите начини да се погрижите за това имунната

...
Един от най-простите начини да се погрижите за това имунната
Коментари Харесай

Съвети: Как да подсилим имунитета си чрез храненето

Един от най-простите способи да се погрижите за това имунната ви система да остане мощна и храненето ви уравновесено по време на пандемията от ковид, е да се доверите на числата. Според турски специалисти, " магическото " число в тази ситуация е три, написа БГНЕС.
Този модел на хранене, който се основава на правилото, че здравословната паница постоянно би трябвало да включва разнородни артикули, диктува следното: при всяко главно хранене би трябвало да разделите чинията си на три категории хранителни групи. Една четвърт от чинията би трябвало да се състои от зеленчуци, другата четвърт би трябвало да се състои от пълнозърнести артикули, а 50% би трябвало да се състои от равни елементи плодове, високопротеинови храни и млечни артикули.
Лейла Пехливан, специалист по хранене и диетология в университета в Одрин, съобщи, че в последно време предлага този модел и на пациентите си, които отслабват.
В изявление пред Анадолската организация, Пехливан сподели, че персоналната хигиена и тази на местообитанието, способстват за поддържането на имунната система. Освен уравновесената храна, постоянната физическа интензивност и спокойният сън са значими за отбраната против пандемията от новия ковид.
" За да се преодолее този сложен интервал допустимо най-лесно, е значимо да изберете диета, богата на протеини, фибри, витамини, минерали и антиоксиданти за уравновесено хранене ", счита Пехливан.
Препоръчвайки да се даде преимущество на зеленчуците и плодовете пред останалите групи храни, Пехливан изясни, че потреблението на цитрусови плодове е изключително значима за ежедневното хранене. " Ако е допустимо, изстисквайте малко пресен лимон в салати и ястия. Също по този начин е добре да съхранявате вкъщи артикули с по-дълъг период на валидност, които са положителни източници на фибри и минерали - сушени плодове, сушена бамя, патладжан, пипер и домати ”, сподели тя.
Пехливан съобщи, че бобовите растения като леща, нахут и фасул могат да се употребяват всекидневно, като отбелязва, че бобовите растения, като страхотни източници на растителни протеини, са цялостни с фибри и могат да се съхраняват дълго време, което ги прави идеални във времената на обществена изолираност.
Консумирането на риба най-малко два пъти седмично също е доста здравословно, защото приемът на скотски протеин е значим за вярно функциониращата имунна система, поучава още диетологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР