Един от най-продаваните звукозаписни артисти в света и двукратен носител

...
Един от най-продаваните звукозаписни артисти в света и двукратен носител
Коментари Харесай

Грегъри Портър се завръща в Античния театър

Един от най-продаваните звукозаписни актьори в света и повторен притежател на Грами се завръща в България. След труимфалното му показване през юли 2022 година в изцяло разпродадения Античен спектакъл, в този момент Грегъри Портър още веднъж избира това емблематично място. Концертът му е на 24 юли 2024г., в Античния спектакъл в Пловдив.

Джаз и соул легендата, отбелязвайки десетилетие на международен триумф, включва България в турнето си. Като част от него Портър ще показа някои от най-големите си шлагери, както и  части от албума си Still Rising. Това е изящна селекция от музикални изкушения, включваща нови части, някои от най-обичаните песни на Портър, само че също и спиращи дъха кавъри и дуети – да вземем за пример песни с Paloma Faith, Moby, Jamie Cullum, Jeff Goldblum и доста други.

За него Портър споделя: „ Това е моята музика до момента, само че не е „ Greatest Hits ”. Те постоянно идват в края на нечия кариера, а и аз към момента се усещам млад и убеден в своята. Имам още доста какво да кажа…Заглавието на албума е ехтене на този преди него, All Rise, тъй като явно дублирам нещо в моята музика – този оптимизъм за живота и любовта. Това е една незавършена история за мен, както в музикален, по този начин и в персонален проект. И към момента се изучавам по какъв начин да го върша. Все още раста. ”

Грегъри Портър е най-успешният мъжки джаз вокал в света и един от най-продаваните звукозаписни актьори. Отличен е с три платинени и девет златни албума. Носител е на две награди Грами през 2014 и 2016г. за най-хубав вокален джаз албум. Има близо 340 000 почитатели в Spotify и над 193 млн. гледания във видео платформите. „ Гласът ми е подарък от Бога и желая да го споделя с хората ”, споделя той.



Изнася концерти в разпродадени зали в света - Royal Albert Hall, Olympia и си колаборира с музиканти като Стиви Уондър, Moby, Disclosure, Сам Смит и Джеф Голдблум. Негови вдъхновители са реализатори като Нат Кинг Кол, Джо Уилямс, Дони Хатъуей, които дават отражение върху стила му, който с лекост прелива между джаз, соул, темп енд блус и госпел и с последните си албуми е безпорно приет за изпълнителя, който донася актуалния джаз до масите.

Грегъри е обичан посетител в голям брой ТВ излъчвания. А преди две годин издаде „ The Porter House with Gregory Porter ” - готварска серия, в която артистът споделя предписания, въодушевени от локалната общественост, кулинарни прекарвания по време на турне и личните си фамилни готварски обичаи. А в подкаста му „ The Hang ” му гостуват редица звезди.

Билети се провадат в системата на Eventim.

Снимки: Ерик Ъмфери

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР