Един от най-приближените на премиера на Израел Бенямин Нетаняху се

...
Един от най-приближените на премиера на Израел Бенямин Нетаняху се
Коментари Харесай

В Израел предвиждат последни дни на управление на Нетаняху

Един от най-приближените на премиера на Израел Бенямин Нетаняху се е съгласил да свидетелства в интерес на страната и против министър-председателя по отношение на обвиняванията в корупция, оповестява израелска медия, представена от АП.

Полицията не удостоверява дали Шломо Филбер ще свидетелства против Нетаняху, само че всички огромни израелски медии осведомят, че е реализирано съглашение да го направи.

Бившият шеф в министерството на връзките Шломо Филбер е обвинен за поощряване прокарването на регулация за стотици милиони долари в интерес на израелската телекомуникационна компания Bezeq. В подмяна новинарският уебсайт Walla!, благосъстоятелност на компанията, е трябвало позитивно да отразява Нетаняху и фамилията му.

Друг доближен на министър председател е разследван за подкупване на арбитър в подмяна преустановяване на следствие за корупция против брачната половинка на Нетаняху.

Министър-председателят не е обвинен по случая, само че може да бъде разпитан.

Той разказва изказванията против него като " цялостна полуда ".

Алуф Бен, основният редактор на вестник " Аарец ", съобщи: " Това са последните дни на ръководство на Бенямин Нетаняху ".

Водещи колумнисти считат, че в случай че Филбер каже всичко, което знае, Нетаняху евентуално повече ще мисли по какъв начин да избегне пандиза пред това да остане на власт.

Нахум Барнеа написа за вестник " Йедиот Ахронот ": " Когато толкоз доста облаци са се събрали в небето, шансът за дъжд се усилва ".

През предходната седмица полицията разгласи, че има задоволително доказателства да се издигнат обвинявания в корупция против министър-председателя. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР