Един от най--поразителните и необичайни паяци бе открит преди няколко

...
Един от най--поразителните и необичайни паяци бе открит преди няколко
Коментари Харесай

Откриха вид паяци с глава на вълк

Един от най--поразителните и необикновени паяци бе открит преди няколко дни посред дъждовните гори на Еквадор. Професионалният фотограф и откривател на природата Андреас Кей напълно инцидентно се натъкнал на незнаен на науката паяк с необикновен тумор на гърба, напомнящ на вълча глава.

Най-вероятно, удивителният паяк мимикрира хищното животно, за да плаши своите потенциални врагове.

Върху тъмната " втора глава " на рядкото членестоного може да бъдат видени уши, очи, ноздри и уста на вълк. Според Андреас, това странно същество изглежда почти като истински хибрид между паяк и куче. Фотографът е бил до такава степен очарован и развълнуван от своето откритие, че рискувал да провери, дали то е опасно за човека.


Оказало се, че " вълкопаяка " не е способен да пробие със зъбите си човешката кожа, за да навреди на човека с отрова, ако въобще има такава.

Според учените, даденият вид паяци може да обитава нашата планета поне от 400 милиона години, тоест те са живеели още по времето на динозаврите. И няма нищо учудващо в това, че такова членестоного е било открито едва сега. Всеки ден в света се намират нови видове насекоми, членестоноги, мекотели и редица други същества.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР