Един от най-популярните и опитни български футболисти, създал си високо

...
Един от най-популярните и опитни български футболисти, създал си високо
Коментари Харесай

Божинов пред ТОПСПОРТ: Бих паснал отлично в Лудогорец, Домусчиев и Караманджуков знаят какво мога

Един от най-популярните и опитни български футболисти, основал си високо добро име зад граница - Валери Божинов разяснява пред ТОПСПОРТ обстановката, в която се намира сега.

Бившият нападател на редица европейски грандове, измежду които Манчестър Сити, Ювентус, Фиорентина и Спортинг (Лисабон) съобщи, че съгласно него би паснал отлично в игровата сграда на българския първенец Лудогорец.

Божинов показа, че за него е наслаждение да оказва помощ на по-младите футболисти в Ботев (Враца), като това го прави в действителност благополучен.

 Снимка 378407
Източник:

Какво още сподели реномираният ни респондент, по отношение на националния тим, евентуалното си завръщане в Левски и формата, в която се намират водещите голмайстори в Първа лига Станислав Костов и Клаудиу Кешеру - единствено в ТОПСПОРТ :

Г-н Божинов, привилегия е за мен да беседвам с Вас още веднъж. В какво въодушевление Ви намирам?
- В положително. Мотивиран, подготвен за нови триумфи и достижения.

Върнахте се в България за следващ път, като като че ли нещо все Ви влече към родината. Имате опция да играете в един от несъмнено забавните и натоварени с огромно количество футболни причини и капацитет сформира. Различно ли е да се подвизавате в тим, който не е гранд на страната си?
- Да. Но в приятния смисъл на думата. Радвам се, че съм тук и имам опция да потвърдя на всички свои критици, че кариерата ми напълно не е свършила. Бележа голове, веселя се на интервал без съществени контузии и имам независимост на работа и изяви. Чувствам се добре.

 Валери Божинов: Приятели за маса доста, любовта е огромно благосъстояние
Божигол: Животът ми се прекатурна на 360 градуса, любовта е огромно благосъстояние

" Поставил съм си съществени цели във футбола "

Някои от по-младите футболисти на тима споделиха, че им действате много мотивиращо, даже единствено с общото ви наличие на терена, по време на срещите на отбора. Какво е чувството да бъдете за образец?
- Много хубаво. Винаги ще бъда отсреща за всичко, с което мога да съм потребен на по-неопитните футболисти от мен. Готов съм да им оказвам помощ с каквото и когато мога. Това е наслаждение за мен.

 Снимка 384799
Източник:

Добрите Ви изяви могат ли да Ви донесат повиквателна за националния тим?
- Ще се веселя. Естествено, треньорът си преценя. Чест е да играеш за националния си тим. Бих бил в свои води в състава ни.

Виждаме, че отборът ни се показва добре с двама нападатели, само че когато играе с таран по-скоро се вижда известна липса на опит. Вие можете да внесете точно това в тима ни.
- Определено. Не споделям, че момчетата, които в този момент играят не са на равнище. Но и аз бих имал какво да дам на състава.

 Снимка 379136
Източник:

Слави Костов се намира в добра форма, само че проличава, че за него играта в националния отбор към момента е нещо ново, с което привиква.
- В чудесна форма е. Радвам се на всичко, което прави за Левски и в националния тим. Дано този му интервал продължи оптимално дълго.

Левски стои ли към момента за Вас на дневен ред? Като вид за трансфер?
- Всичко е допустимо. Защо не? Отворен съм за диалози с грандовете.

 Снимка 232120
Източник:

Включително и с първенеца на България?
- Разбира се. Господин Домусчиев и господин Караманджуков доста добре знаят на какво съм кадърен. Наясно са с класата и уменията ми.

Още повече, че в постройката на разградчани ще бъдете потребител. Това, в което сте най-хубав. Няма да е належащо както в този момент - да се връщате и да печелите топки в средата на терена.
- Точно по този начин. И в огромните клубове, в които съм играл, съм доказвал, че съм на извънредно високо равнище в зоната на 16-ия метър. Това е моето обичано амплоа, по този начин да се каже. Успешен съм в сходна роля.

Бихте ли паснал в отбора на господин Здравков? Както го прави един Кешеру, да речем?
- Да. Не по-зле от Кешеру бих се справял. На същото, в случай че не и на по-високо равнище. А пък и с господин Здравков към този момент сме работили дружно. Той знае какво умея. Лудогорец е най-хубавият тим в България и се употребява с огромно почитание в чужбина. За всеки би било наслаждение да играе в подобен тим.

 Снимка 378408
Източник:

Чест Ви прави, че макар богатата си кариера и визитка се върнахте у нас и помагате за развиването и усъвършенстването на футбола ни, със мощните си изяви във Враца.
- Това е доста прелестно чувство за мен. Винаги ще оказвам помощ с каквото мога. В българския футбол би трябвало да има повече опитни футболисти, които да внасят знанията и уменията си, с цел да се вдигне като цяло равнището. Нека имаме повече българско качество в родния ни футбол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР