Един от най-популярните и гостоприемни туристически градове в Европа -

...
Един от най-популярните и гостоприемни туристически градове в Европа -
Коментари Харесай

Да или не на пишкането на улицата

Един от най-популярните и гостоприемни туристически градове в Европа - Амстердам, има проблем. Проблем, обвързван с ходенето по дребна потребност по улиците. За да се оправят с него, градските управляващи са решили да конфигурират улични писоари, които освен ще понижат неприятните миризми, само че и ще прибавят растителност към пейзажа.
 Снимка 498265

Проектирани от холандската компания GreenPee, уличните писоари са привидно просто оборудване, снабдено с едно или две места за пишкане. Те няма потребност да са свързани с канализацията, тъй като действат на правилото на компостната тоалетна.

Писоарът събира урината в контейнери, цялостни с растителни фибри, които след това се компостират и се трансформират в богат на фосфати тор. Така GreenPee способстват и за кръговата стопанска система - нещо, с което компанията се гордее.
 Снимка 498266

Допълнителен бонус към това потребно градско оборудване е фактът, че на пръв взор то припомня повече на саксия - компанията дава опцията да изберем какви растения да бъдат насадени в него.
 Снимка 498267

Повече информация за писоарите има.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР