Един от най-опасните пътни участъци на територията на Пловдивска област

...
Един от най-опасните пътни участъци на територията на Пловдивска област
Коментари Харесай

Йордан Милушев, КАТ: Един от най-опасните пътища Пловдив-Карлово става еднопосочен

Един от най-опасните пътни сектори на територията на Пловдивска област е път II-64 Пловдив-Карлово. Това сподели в изявление за Агенция " Фокус “ основен контрольор Йордан Милушев, шеф на бранш " Пътна полиция " към ОДМВР – Пловдив. По думите му, на този път би трябвало да се обърне особено внимание, тъй като от началото на годината до края на ноември на пътя са зародили общо 51 произшествия. 28 от тях са били тежки, при които са починали 8 души и са ранени 33-ма.

" Този двупосочен път е с извънредно натоварване, с разнороден транспортен поток - както на леки, по този начин и лекотоварни и товарни коли. Високата активност и характерът на самия път - в по-голямата си част в двете посоки придвижване, с по една лента във всяка посока, съчетанието на дълги прави сектори с сектори с огромен брой криви, е фактор за пораждане на тежки ПТП-та “, уточни Милушев.

" Обнадеждаващо от тази година е, че АПИ са осведомени с казуса и оповестиха социална поръчка за реорганизация на пътя и обособяването му като път с еднопосочно придвижване.

Надявам се бързо да се извърши процедурата и в околните години да забележим път, сходен на пътя Пловдив – Асеновград “, добави контрольор Милушев. По думите му реконструкцията на пътя Пловдив - Асеновград към този момент е доста индикативен факт за въздействието на инфраструктурата върху пътния травматизъм. Данните демонстрират, че от юли 2019 година до в този момент има единствено двама починали по него, а за същия по дълготрайност предишен интервал - осем починали. Това е понижение в броя на починалите 4 пъти, а ранените са намалели почти два пъти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР