Един от най-обичаните чужденци в историята на Левски - Далибор

...
Един от най-обичаните чужденци в историята на Левски - Далибор
Коментари Харесай

Далибор Драгич: Няма начин Левски да не се оправи, обезумявах на терена

Един от най-обичаните чужденци в историята на Левски - Далибор Драгич, приказва за сътрудниците от " Меридиан Мач ". Босненският сърбин гостува в България по покана на тогавашния си съотборник на " Герена " - Юли Петков и взе присъединяване в бенефиса му.

Той приказва за предишното, сегашното и бъдещето на обичания си отбор, в който остави сериозна диря и за три години завоюва три трофеи и две купи на страната.

 Васил Панайотов и сътрудника му се срещнаха с управлението на Левски
Панайотов и сътрудника му се срещнаха с управлението на Левски

Бъдещето на футболиста излиза наяве до няколко дни

" Всички в тима бяха положителни футболисти. Особено Гонзо. Имаше някои мачове, в които към този момент не виждахме вяра от на никое място. Тогава ритахме топката към Гонзо. Той вкарваше и решаваше срещата. Ибрахима Гай ще го сънува цялостен живот ", спомня си Драгич.

" Най-скъпа ми е купата от сезон 2001/02 . Тогава играех и най-вече. Но най-хубавото от всичко, което ми е останало от Левски е, че когато стигна Калотина и вляза в България, хората още ме познават и поздравяват . Знаят кой съм и ме одобряват за един от тях. Не съм просто един от стоте чужденци, минали през Левски . Щях да убия и брат ми, в случай че бе против мен на терена . Бях праволинеен със всеки. Спомням си един случай със Зоран Янкович, с който бяхме доста положителни другари. Играехме вкъщи с Литекс, имаше 30 000 на трибуните. Май тогава дебютира Пантелич. По време на загрявката тичахме от едната естрада към другата. Хората се изправяха и скандираха, когато идвахме към тях. Пантелич съобщи: " Брате, къде попаднах ! ". В тунела споделих на Зоран: " Забрави, че ме познаваш ". Наритах го крепко, не му дадох да диша. После разбрах, че жена му крепко ме е псувала, до момента в който е гледала мача . Аз обаче си бях подобен. Обезумявах на терена. Но хората ме помнят, макар че са минали 15-16 години. Преди един мач с Локо (Сф) Люпко се чудеше по какъв начин да спре Мукаси. Така станах централен бранител. Не му дадох да мръдне, а Мъри вкара и бихме с 1:0″.

 Многото лица на Габриел Обертан
Многото лица на Габриел Обертан

Доста е безплоден пред противниковата врата

" Кой гол няма да не помни? На ЦСКА, несъмнено. Срещу тях имам два. Единият обаче бе в нашата врата на финала за Купата през 2002 година. Гошо Петков изпусна топката, тя се удари в мен и влезе. Но в никакъв случай няма да не помни гола, който вкарах на ЦСКА на " Герена ". Беше през есента на същия сезон. Пантелич подвигна от фаул и означих с глава. Направо обезумях. Бихме ги с 2:0. Беше три дни след мача с Челси. Спомням си, че преди дербито с " алените " треньорът ни Гошо Тодоров пристигна при мен и сподели: " Чудя се кой да пусна, теб или Иво Тренчев ". Отвърнах му: " Тренер, не знам, ти преценявай ". Избра мен и вкарах гол ".

" Няма метод Левски да не се оправи . Не върви напоследък, само че хубавите времена ще се върнат. Трябва да извърнат внимание на хората в съблекалнята. За Обертан не споделям нищо. Но испанците и португалците не са по-добри от българските играчи. Ето Цветкович да вземем за пример. Не можех да допускам, че е пристигнал в Левски. Нищо персонално, само че като него в Сърбия има несъмнено още 100 ".

" Люпко Петрович не може да поеме ЦСКА. Той не е малоумен и знае какво би станало, в случай че го направи. В България може да е треньор единствено на Левски или Литекс. Не е не запомнил, че на " Герена " направи име и почитателите го обичат. Той е в положителни връзки с Ганчев, само че е задоволително интелигентен, с цел да не отиде в ЦСКА ", приключи тогавашният стоманен защитник на Левски.

 Магай Гей от Аданаспор може да бъде притеглен в Левски
Магай Гей от Аданаспор попадна в полезрението на Левски

Сенегалецът е някогашен състезател на Евертън и Милоул
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР