Един от най-непредпочитаните пътища за преминаване на мигрантския поток е

...
Един от най-непредпочитаните пътища за преминаване на мигрантския поток е
Коментари Харесай

Кирил Петков: Един от най-непредпочитаните пътища за преминаване на мигрантския поток е България

„ Един от най-непредпочитаните пътища за прекосяване на мигрантския поток е България.
Нашата роля ще бъде да демонстрираме на европейските ни сътрудници, че в действителност мигрантският поток през България – по статистиките, които и аз съм видял, е под 2% от мигрантския поток, който по принцип стига до Централна Европа. “ Това сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

По думите на Петков сега мигрантският поток минава през Западните Балкани, през Италия и през Испания, като един от най-непредпочитаните пътища за прекосяване на мигрантския поток в действителност е през България.

Той дефинира данните на „ Гранична полиция “ като доста ясни и справедливи.

„ За нас това е доста значимо и когато цифрите приказват, всички други политически послания могат да отидат на задна страна “, счита Кирил Петков.

Според него работата на Народното събрание би трябвало да продължи интензивно в посока да се покаже, че признатите към този момент закони ще бъдат изпълнени със смисъл.

„ Смисълът ще бъде в допълнение показан с транспарантните процедури, които в този момент би трябвало да проведем, за доста от органите, които би трябвало да бъдат попълнени, тъй че успеваемостта на тези промени да бъде безусловно цялостна “, съобщи още той.

Той изрази увереност, че „ Гранична полиция “ са си свършили работата и благодари на всички хора, които всекидневно работят на границата и поемат персонален риск.

„ В Австрия има 5000 мигранти, регистрирани в България. Дори Европа да ни върне хиляди бежанци, те няма да изискат да седят у нас. Това в действителност е казусът – няма по какъв начин да ги задържим принудително, тъй като не са направили закононарушение и не можем да ги заключим. Пък и тук никой не желае да ги задържа. Това сподели преди дни Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията, напомня SafeNews.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР