Един от най-необичайните плажове на всички Канарски острови е Попкорн

...
Един от най-необичайните плажове на всички Канарски острови е Попкорн
Коментари Харесай

Знаете ли къде се намира плажът на пуканките и колко ще ви струва да почивате там?

Един от най-необичайните плажове на всички Канарски острови е " Попкорн бийч “ или " Плажът на пуканките “. Плажът се намира в Северна Фуертевентура и получи много огромно внимание в обществените медии през последните няколко години с помощта на неповторимия си пясък, който безусловно наподобява на пуканки!

Истински ли е плажът с пуканки във Фуертевентура? 

По време на изследването си открихме, че има редица търсения, свързани с това дали плажът с пуканки е същински или не. Феноменът в действителност е действителен и можете да отидете и да го видите сами. Освен това пуканките, който не са камъни или пясък, е напълно натурален и няма никаква човешка интервенция.

Честно казано, плажът с пуканки даже не е неповторим за Канарските острови! Тези пуканки могат да бъдат открити по целия свят.

Как се образуват " пуканките “?

Многобройни уеб страници и пътеводители споделят, че пуканките са направени от остарели корали, които са " паднали от околните скали “. Това просто казано: не е правилно. Пуканките се основават от мъртви родолити, тип червени коралинови водорасли.

Когато водораслите умрат, те се трансформират от червени в бели заради калцита в тях. Мисля, че огромна част от объркването да ги назоваваме " корали “ произтича от обстоятелството, че те са водорасли коралин.

Уникалният външен тип на пуканки се основава, когато мъртвите водорасли се притискат към брега от вълните. Получените дребни формирания са твърди като камъни и въпреки да е мъчително да ходите върху тях без обувки, можете да ходите върху пуканките, без да повредите образуванията.

Къде е плажът с пуканките? 

Въпреки че някои гидове ще ви насочат към съответен плаж, скоро открихме, че има редица плажове, където се среща феноменът пуканки, което води до това, че целият регион е наименуван " Popcorn Bay “. Плажовете са съсредоточени в югозападната част на град Коралехо в община Ла Олива.

Според разпоредбите не можете да вземете никакви пуканки със себе си! Нито едно парче! Всяка една пуканка е жизненоважни за екосистемата на региона, написа businessnovinite.bg.

Цените на острова са изненадващо ниски и нощувка към плажа може да бъде открита за 200 лева за двама.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР