Един от най-младите пазари на недвижими имоти в света е

...
Един от най-младите пазари на недвижими имоти в света е
Коментари Харесай

Един от най-младите имотни пазари

Един от най-младите пазари на недвижими парцели в света е този на Виетнам. Той занапред ще се развива откакто през 2015 година чужденци към този момент имат право да купуват жилища и къщи. До тази дата чужденци имаха право да имат единствено по един апартамент и то при изискване, че живеят в него. Придобиването ставаше за 50 години без право на продължение. Жилището, купено от чужденец, се забраняваше да се отдава чартърен, наследява или подарява. Също по този начин задграничното лице, което купува жилището, е трябвало да живее във Виетнам най-малко една година преди придобиването.

През 2015 година разпоредбите за задгранични вложители доста се опростяват. Освен жилищата, управляващите позволиха покупката на къщи и вили, като някои ограничавания останаха. Чужденци могат да купуват жилища от първичния пазар от самите вложители или от вторичния пазар на квотен принцип. Чуждестранно лице може да купи най-много 30% жилища в една постройка, 10% къщи в един план и не повече от 250 жилища в един административен регион.

Инвестиции

Днес специалистите дефинират Виетнам като привлекателна страна за вложения в недвижими парцели. Една от главните аргументи е динамичността на локалната стопанска система, която пораства с 5-6% на година, или с два-три пъти по-бързо от тази в редица европейски страни. Не би трябвало да се подценява и фактът, че в азиатската страна бързо се развива и интернационалния туризъм. С 30% се е нараснал броят на туристите през първото тримесечие на тази година в съпоставяне със същия интервал на предходната

Виетнам интензивно се застроява. Изграждат се жилищни комплекси, хотели, курорти и съпътстваща инфраструктура. „ Инвеститорите имат огромен избор на първия пазар, а цените на новото строителство е по-ниско от редица други страни. Процедурата по приемане на ипотечен заем от чужденци обаче е сложна” предизвестяват специалисти. Виетнамските банки дата жилищен заем единствено на тези чужденци, които имат виетнамски брачен партньор или брачна половинка и престой за престояване най-малко 3 години. Дори и в този случай ипотеката се отпуска единствено за периода, за който задграничното лице има виза

Цените

Ханой и покрайнините са измежду най-предпочитаните места за покупка на жилище измежду чужденците. Също по този начин атрактивни са и Хошимин, Даданг и островите Фукуок и Хон Че. Средната цена на квадратен метър варира сред 2000 и 3000 USD. Най-скъпи са парцелите в Ханой. Цената варира в необятния диапазон от 1800 до 4400 USD/кв.м. В Дананге стойностите са 800-1000 USD/кв.м.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР