Един от най мъдрите ми учители ме съветваше да чета

...
Един от най мъдрите ми учители ме съветваше да чета
Коментари Харесай

Анализатор: Конституционният съд и политически фалцети. Сблъсъкът е заради високия рейтинг на президента и Кирил Петков

Един от най мъдрите ми учители ме съветваше да чета документите. И към този момент от гражданско любознание взех та се срещнах със Закона за българското поданство. Вярвам той е в директна топла и недискутируема връзка с Конституцията. А и последните промени са от март 2021 година Изучих два прекомерно забавни текста от него, а точно:

Чл. 3. Български жител, който е и жител на друга страна, се счита единствено за български жител при използването на българското законодателство, в случай че в закон е планувано друго.

Чл. 10. Български жител по месторождение е всяко лице, родено на територията на Република България, в случай че не придобива друго поданство по генезис.
Ако аз ще оспорвав, то незабавно ще посоча кой закон планува друго. Но за мен тематиката е не дали е канадски, а български жител.

Политически конфликт нямаше да има, в случай че очевидно президентът и Петков не са със мощни рейтингови позиции преди избори. Още по-сигурно нямаше да има, в случай че не бяха толкоз изрично свързани с съответна линия на външно политическо въздействие, и то не е Русия.

В политиката е като във футбола. Сажете кой, какво и къде е споделил и към този момент знаем за какво.

Петьо Костадинов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР