Един от най-известните певци в Неапол Тони Коломбо е арестуван

...
Един от най-известните певци в Неапол Тони Коломбо е арестуван
Коментари Харесай

Любимият певец на мафията Тони Коломбо е арестуван, в делото се появи и българска следа

Един от най-известните артисти в Неапол Тони Коломбо е задържан при интервенция на полицията против Камората, а следствието против него освети тесните връзки сред звездата и проведената престъпност.

37-годишният Коломбо е измежду най-големите звезди в жанра " неомелодика " - комбинация сред съвременна поп-музика и детайли от обичайните сантиментални неаполитански песни, с текстове на локалния акцент. Текстовете им постоянно описват за изгубена обич, разрушени фамилии, изменничества, само че и за обществените проблеми, които тласкат хората към престъпния свят.

Някои от песните разказват конфликтите на мафията с полицията, като в последна сметка героизират нарушителите и насилието. Това трансформира " неомелодика " в обичан род на мафията, а любимецът им Тони Коломбо се " посвещава " персонално на този метод на живот.

През 2019 година той се дами за Тина Рисполи - вдовицата на убития необут от Неапол Гаетано Марино. Сред гостите на сватбата им са десетки членове на Камората.

Коломбо и Рисполи са измежду 27-те арестувани обвинени нарушители, за които полицията счита, че са работили за клана на Марко Ди Лауро още от 2017 година

Според очевидци на прокуратурата, Коломбо е имал съществени финансови проблеми, преди да стартира връзката си с Тина Рисполи. Тя му е помогнала да отвори звукозаписно студио, като в него са провеждани и срещи на незаконни кланове. Нито тя, нито той имат лични законни средства - парите на Рисполи са наследени от активите, с които починалият ѝ брачен партньор Гаетано Марино е разполагал.

37-годишният артист е вземал пари, добити от незаконна активност, като ги е " изпирал " като доходи от музикалната му кариера. Междувременно Коломбо и жена му са вложили общо 500 000 евро в бизнеси на групировката на Ди Лауро.

Сред тях има фешън сбирка с марката " Корлеоне " (по името на именитата мафиотска фамилия от " Кръстника " и сицилианския град, от който потеглят генерации гангстери на Коза Ностра), както и марка енергийни питиета " 9 мм ", отпратка към калибъра на огнестрелните оръжия.

Полицията твърди още, че 35 000 евро от Тони Коломбо са вкарани във фабрика за цигари.

Тютюнът обаче се оказва контрабанда от Източна Европа - съгласно Guardian кланът на Ди Лаудо се е занимавал и с незаконен импорт от България и Украйна. Заводът е запечатан след полицейска акция от декември 2018.

Лидерът Марко Ди Лаудо се намира в пандиза от 2019 година, хванат след 14 години търсене. Въпреки това незаконната активност на групата не е прекратена.

Това не е първият случай, в който артисти на " неомелодика " се оказват в полезрението на полицията.

През 2012 година музикантът Тони Марчиано, чиито песни " осъждат " вътрешните предатели в мафията, е задържан за наркотрафик като част от различен незаконен клан в Камората.

Друг прочут реализатор от тази група е 32-годишният Нико Пандета, чийто чичо (също мафиотски бос) се намира в пандиза. Пандета признава, че някои от текстовете на песните му са писани точно от чичото, който счита за свое ентусиазъм, а парите за издаването на първия му албум са пристигнали от кражба.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР