Един от най-известните френски готвачи Жоел Робюшон почина на 73-годишна

...
Един от най-известните френски готвачи Жоел Робюшон почина на 73-годишна
Коментари Харесай

Почина един от най-големите майстор-готвачи на века Жоел Робюшон

Един от най-известните френски готвачи Жоел Робюшон умря на 73-годишна възраст, написа CNN. Робюшон, който e страдал от рак, е умрял в Женева, Швейцария в понеделник сутринта, 6 август.

Робюшон има и ръководи заведения за хранене на три континента и е съгласно уеб страницата му е готвачът, чийто заведения са награждавани с най-вече звезди " Мишлен ".

Главният готвач има заведения за хранене в градове по целия свят, в това число Париж, Монако, Хонг Конг, Лас Вегас, Токио и Банкок.

 Снимка 372102

Той е считан за един от стълбовете на френската гастрономия. Под неговото управление гурме заведения са били удостоявани с 32 звезди " Мишлен ". През 1989 година френският ресторантьорски гид Gault Millau афишира Робюшон за " шеф-готвач на века ". Една от най-известните му предписания е тази за картофено пюре.

Гордън Рамзи разгласява фотография в своя Instagram профил, с текст: " Загубихме Бога на звездите " Мишлен " и най-невероятният готвач на света, който беше толкоз добър, че поставяше всички нас в дребния си джоб ".

Публикация, споделена от Gordon Ramsay (@gordongram) на Авг 6, 2018 в 4:00 PDT

Бенжамин Гриво, представител на френското държавно управление, показа, че Жоел Робюшон ще продължи да " въодушевява младото потомство готвачи ", а

 Как Антъни Бурдейн промени метода, по който се храним
Как Антъни Бурдейн промени метода, по който се храним

Уроците, на които ни научи
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР