Един от най-изтъкнатите боксови специалисти в България - Михаил Таков,

...
Един от най-изтъкнатите боксови специалисти в България - Михаил Таков,
Коментари Харесай

Михаил Таков: Ще бъде голяма изненада, ако Кубрат загуби от Дину

Един от най-изтъкнатите боксови експерти в България - Михаил Таков, чака Кубрат Пулев (26-1-0) да няма особени проблеми при дебюта си на американска територия. Кобрата ще се изправи в неделя рано сутринта против Богдан Дину (18-1-0) в първия си мач на професионалния кръг в Съединени американски щати.

Българинът ще пази званието си за №1 в тежка категория на IBF, което значи, че при загуба рискува да пропусне опцията да провокира Антъни Джошуа за международната купа.

Таков бе в ъгъла на Кобрата през 2007 година, когато на 6 септември в Букурещ на " Златния колан " софиянецът печели с 14:4 против Дину. По това време румънецът е на 21 години, до момента в който Кубрат е на 27.

" Винаги изпитвам огромен почит към румънците. Бях с Кубрат през 2007-а. Турнирът в Букурещ беше преди международното състезание в Съединени американски щати, само че мина доста време от този момент. Случи се по този начин, че положението на татко му се утежни и не излезе в дуела за купата, тъй като Кубрат трябваше да си вземе последно довиждане с татко си, Бог да го елементарни индивида. Но няма по какъв начин да се съпоставят тези два мача, тъй като мина доста време от този момент. Помня, че с изключение на Дину той победи и Еркан Тепер, само че по този начин и не излезе на финала против различен румънец. Бяхме и с Ангел Ангелов тогава в националния тим ", показа Таков за мача на Кубрат с Богдан отпреди 12 години.

Главният треньор на ЦСКА и експерт в родната федерация съобщи, че е гледал багра на Дину с Джарел Милър в наличието на Пулев. Румънецът загуби с нокаут в четвъртия рунд. Той е безапелационен, че с цел да няма изненада, българинът би трябвало да е разнороден в офанзивите си.

" Набелязахме три положителни и три слаби страни на румънеца, с цел да стартира да се готви една солидна тактичност. Надявам се, че дружно с треньорите в Съединени американски щати ще изготвят вярната формула, с цел да стигнем до позитивен резултат. Богдан е натрупал значителен опит през тези 12 години. За него това е голяма опция, тъй като при победа става формален кандидат на IBF. Така че има солидна мотивация в тази среща.

Въпросът към този момент е дали Кубрат ще му разреши. За мен той би трябвало да го омаломощи в първите рундове. Кубрат бие доста добре прави удари, изключително с лявата. Трябва да има финт и лъжливи придвижвания, ъперкъти в натрупа, да редува постоянно глава - тяло, да бъде разнороден и да търси слабото място, както и момента, в който да има развръзка.

Притесненията на Кубрат ще са свързани главно с опита за изненада от страна на румънеца. Защото всичко е в интерес на нашето момче. Но в първите рундове би трябвало да е деликатен. Загуба на Кубрат ще бъде огромна изненада. Той се чака в края на тази или началото на идната година да боксира за купата с Джошуа. Направи доста добра подготовка на Белмекен, би трябвало да има и качествени спаринг-партньори в последните 20 дни в Съединени американски щати и да се е аклиматизирал.

Трябва да пуска повече удари от мача с Фюри, да е по-разнообразен, само че и деликатен, тъй като румънската школа са биткаджии. Открай време си имат международни и олимпийски първенци. В професионалния бокс също имат достижения. Владимир Кличко разчиташе известно време на румънски треньор - Мирчеа Шимон. Той направи Ленъкс Люис олимпийски първенец през 1988-а, защото остана в Канада да тренира локални момчета и го води на няколко шампионата, като го построи като боксьор ", сподели още Таков. " Тема Спорт " https://www.sportal.bg/admin/video_news_add.php?page=1&video_id=122547&category=176
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР