Един от най-хубавите плажове у нас - Корал, посреща туристи

...
Един от най-хубавите плажове у нас - Корал, посреща туристи
Коментари Харесай

СНИМКИ Сметопочистваща фирма не си върши работата и плажовете на Корал и Арапя смърдят

Един от най-хубавите плажове у нас - Корал, посреща туристи с потресаваща панорама и ужасна смрад. Нерегламентирано бунище изникна и на друго притегателно местенце -  Арапя. 

„ Преди седмица ги забелязах тези боклуци на общинския път за Корал. Боклуци се изхвърлят и в горичката, където се влива канализацията. Миризмата е ужасяваща. Цяло лято е по този начин “, сподели пред бТВ Атанас Русев от Сдружение „ Да запазим Корал “. 

Оказа се, че фенове са затрупали водещите на „ Тази заран “ по малкия екран със сигнали за противозаконни сметища и преливащи от отпадък контейнери в един от най-популярните къмпинги по Южното Черноморие – „ Корал “. В предаването бяха показани фотоси от Facebook групата „ Да запазим Корал “.





Боклуците са тъкмо преди Корал, на входа на к-г Юг, хотел Морско конче и Якото място, разясни админът на групата.

„ Очевидно от община Царево считат по този начин да посрещат туристите. А тъкмо зад тази картинка стартира същинското бунище и сметище. На доста места в общината ситуацията е същото “, прибавя той.

Контейнерите на к-г Юг и хотел Морско конче се поддържат от екипа на къмпинга и с помощта на това наподобяват по този метод, разясни пък Даниел Ризов. „ Не знам дали има човек, на който да му хареса сходна грозна картина. Гледката е потресаваща “, прибавя той.

Хора споделят, че са виждали по какъв начин сметопочистващата компания извозва единствено боклука в кофите, само че не и този отвън, което усилва бунището, сподели пък репортерът Лора Стаматис.

„ И други контейнери в региона не са извозвани от седмици. Това е цялостно безсрамие! “, разяснява Атанас Русев. 

„ Това към този момент е като град. Повечето от нещата са противозаконни. Канализацията е противозаконна, а мръсните воти на тези хиляди хора, които имат каравани, се изливат в горичката. Някой им е разрешил. Сигурен съм, че има корупция “, разяснява спелеологът.

„ Чудя се какви хора идват тук на отмора и търпят това нещо. Има две вероятности – или тези хора са свине, или са напълно обезверени от институциите. Дълго време като си отчаян, най-после ставаш прасе “, добави той.

„ Зад дърветата има друго нерегламентирано бунище. Човек от къмпинга сподели, че тази панорама е естествена, тъй като в този момент се приготвят караваните “, прибавя Лора Стаматис. 

До Арапя също има нерегламентирано бунище, а общинският консултант Емил Пейчев разгласи, че през 2019 година е подписан контракт с частна сметоизвозваща компания, която даже е нараснала цената за работата си и на година би трябвало да се заплаща милион и 200 хиляди лв..

„ Услугата преди излизаше към 500-600 лв. годишно. Фирмата не си прави работата, само че общината би трябвало да упражни надзор. Цяло Царево е едно сметище “, добави той. 

Многократно депозирам сигнали, само че отговор няма, сподели още Пейчев. 

От екоинспекцията в Бургас обявиха, че ще ревизират случая, както и още един сигнал за изхвърляне на строителни боклуци на плажа в Синеморец.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР