Един от най-големите земеделски производители в страната Светослав Илчовски не

...
Един от най-големите земеделски производители в страната Светослав Илчовски не
Коментари Харесай

Светослав Илчовски: Бойко Борисов ги подхлъзна да говорят глупости

Един от най-големите аграрни производители в страната Светослав Илчовски не крие, че още на 20 години става милионер от производството на зърно.

„ Директните заплащания са лимитирани за земеделците, само че на нас ни заплащат „ зелени заплащания “ –  за съблюдаване на зелени индустриални практики, да пазим почвата и да облагородяваме земята “, изясни Илчовски пред БТВ.

Той дефинира изявлението на премиера Денков, че с “терористи не договарям ” като неуместно.

 Снимка: Скрийншот

„ Бойко Борисов ги подхлъзна да приказват нелепости “, уточни той.

Според Илчовски повдигането на възбраната за импорт на украинско зърно няма да се отрази на цените в България.

„ Украинското зърно няма да повлияе на цените. Цената в комерсиалната мрежа на олиото сега е манипулирана. Трябва да е към 2 лв., а тя е повече. Аз няма да вземам участие в митингите. През последните 3 години се сътвори огромен балон. Фермерите не бяха готови за мениджърите, които продадоха скъпи трактори, за семената, които порастват без влага “, добави Илчовски.

Според него замисълът на ръководещите е да се продава на ниска цена българската продукция.

„ Бившият сегашен министър председател ги подведе. Контролира се всичко. Не е спирал контролът– продавайте на ниска цена, тъй като идва евтиното от Украйна – това е замисълът. Те би трябвало да продават под себестойност и са на загуби. Те са на големи загуби поради скъпата себестойност на декар. Цената не е международна. Слънчогледът не е на борса. Няма такава на света. Определя се, че цената ще е такава и край “, добави производителят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР