Един от най-големите таланти на българския баскетбол и играч на

...
Един от най-големите таланти на българския баскетбол и играч на
Коментари Харесай

Александър Гавалюгов пред Sportal.bg: Монако е неудобен съперник на Олимпиакос

Един от най-големите гении на българския баскетбол и състезател на Балкан Александър Гавалюгов застана пред камерата на Sportal.bg , с цел да показа по какъв начин счита, че ще се развият идните полуфинални конфликти от Финалната Четворка в Евролигата. Той разяснява и звездата на Олимпиакос - българския национал Александър Везенков.

- Каква е твоята прогноза за първия полуфинален мач сред Олимпиакос и Монако? 
- Миналата година те играха плейофна серия, която Олимпиакос мъчно завоюва. Сега съгласно мен и двата тима са по-силни в сравнение с предходната година. Особено Монако направи страховит напредък, има доста по-добри играчи в сравнение с предходната година. Според мен Монако е неуместен противник на Олимпаикос, само че всички се надяваме Александър Везенков тази година да играе край на Евролигата и да я завоюва, също по този начин и премията за MVP. Затова аз съм за Олимпиакос и се надявам те да завоюват най-после.

- В другия полуфинал един против различен застават Барселона и Реал Мадрид. Как мислиш, че ще се развие този мач? 
- Ел Класико постоянно е непредвидимо. Там няма значение кой е с по-добрия състав. Като са безконечни противници, там е кой го желае повече. През сезона сме ставали очевидци на доста мачове на тези два тима и веднъж едните бият, другия път - другите. Миналата година Реал Мадрид ги победиха, само че тази година считам, че Барселона е с по-добрия състав. Както знаем Реал Мадрид има двама контузени, които са основни играчи и не мисля, че някой ще може да спре Миротич.

- Как наподобява финала в твоите очи - Олимпиакос против Барселона? 
- Да, в моите очи Олимпиакос - Барселона е финалът на Евролигата тази година. Там към този момент мисля, че Олимпиакос ще го завоюва, тъй като самостоятелната класа им е по-добра от тази на Барселона. Найджъл Хейс Дейвис може да затрудни Сашко Везенков, само че Миротич не мисля, че ще го затрудни по никакъв метод.

- Александър Везенков прави неповторим сезон в Евролигата и в гръцкото състезание, с какво е по-различен той от всички останали баскетболисти в Евролигата? 
- С това, че играе повече с главата си от другите, има неповторим гений и няма неверно придвижване на игрището. При него всичко е като по учебник. Може да вкарва от всевъзможни позиции по всевъзможен способи най-голямата му мощ е, че може да играе без топка. Това е изключителна необичайност състезател на високо равнище да може да играе по този начин добре без топка. Също по този начин работната му нравственос е неповторима, ставал съм очевидец тук няколко лета по какъв начин работи и в действителност има неповторим напредък. Според мен това са главните аргументи, заради които е най-хубавият сега в Европа и с това превъзхожда противниците си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР