Eдин от най-големите строителни предприемачи в Китай Country Garden предупреди,

...
Eдин от най-големите строителни предприемачи в Китай Country Garden предупреди,
Коментари Харесай

Eдин от най-големите строителни предприемачи в Китай е пред загуба от $7,6 милиарда и това е проблем за икономиката

Eдин от най-големите строителни бизнесмени в Китай Country Garden предизвести, че може да регистрира загуба до 7,6 милиарда $ за първите шест месеца на годината.Това е следващото доказателство за главните проблеми, пред които е изправена втората по величина стопанска система в света. Китай е изпаднал в дефлация за първи път от повече от две години. Износът е намалял внезапно, младежката безработица е рекордно висока.

По отношение на акциите на Country Garden Holdings има спад с над 5%. Очакванията бяха Country Garden да регистрира чиста загуба от почти 6,24 милиарда $ през първото полугодие, написа BBC. Оказва се, че ще е по-голяма. За съпоставяне компанията регистрира облага от 265 милиона $ за същото време на предходната година.

Проблемите в бранша на недвижимите парцели в Китай могат да имат огромно влияние върху страната - секторът съставлява към една трета от стопанската система.

Китай е изправен пред редица стопански провокации, които повдигнаха въпроси по отношение на темпа възобновяване на страната след пандемията. Износът на страната е понижен с по-големи стойности от предстоящите 14,5% през юли спрямо година по-рано, до момента в който вносът е понижен с 12,4%.
 Да изгубиш 84% от положението си: Някога най-богата жена в Азия обедня с $28,6 милиарда от юни 2021-а насам
Да изгубиш 84% от положението си: Някога най-богата жена в Азия обедня с $28,6 милиарда от юни 2021-а насам

Причината е, че най-големият строителен бизнесмен в Китай Country Garden е заседнал в дългова рецесия

Младежката безработица също се следи от близко. Рекордните 11,58 милиона висшисти ще излязат на пазара на труда тази година.

На фона на всички тези трудности, страната би трябвало да се оправя с възходящия дълг на локалното държавно управление и провокациите на жилищния пазар. Миналия месец Evergrande - в миналото беше най-голямата компания за недвижими парцели в Китай, разгласи че през 2021 година и 2022 година е отчела общо 81,1 милиарда $ загуби - рекордна сума. Това се случи, когато компанията просрочи задълженията си в края на 2021 година Огромните загуби демонстрират какъв брой доста предприемачът е бил разтресен през последните години от рецесията на пазара на парцели в Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР