Един от най-големите сексимволи на Холивуд е роден на 8

...
Един от най-големите сексимволи на Холивуд е роден на 8
Коментари Харесай

Джеймс Дийн - лошото момче на Холивуд, което остана завинаги младо

Един от най-големите сексимволи на Холивуд е роден на 8 февруари 1931 година и завършва своя земен път едвам на 24 годишна възраст в безразсъден случай.

Джеймс е учил право в колежа Санта Моника, само че по-късно взема решение да се трансферира в Калифорнийския университет, с цел да се занимава професионално с спектакъл.

За късия си живот съумява да покори Холивуд и да завоюва сърцата на публиката. Безобразно хубав и надарен, той изиграва незабравимата си роля в "На изток от Рая " по романа на Стайнбек, за която е номиниран за "Оскар ", а посмъртно е награден със "Златен Глобус ".

Когато не е ангажиран с актьорско майсторство, младият чаровник се е състезавал с коли и освен това е бил експерт. Тъкмо заради тази причина всички остават учудени от нелепата му гибел, която настава на 30 септември 1955 година, до момента в който кара новото си Порше.

Много хора считат, че е било опит за самоубийство, тъй като по същото време дамата, в която е бил влюбен, се сгодява за различен. Кръстовището, на което Джеймс си отива, е кръстено на него.

С функциите си единствено в три кино лентата Джеймс Дийн се трансформира в един от именитите артисти на 20 век, а неговият облик на неприятното момче става като нарицателно за всеки непослушен и комплициран младеж.

В галерията ни можете да си припомните очарователния Джеймс Дийн и неговите най-паметни мисли.

Към галерията >>>

Вижте още:
Ален Делон - безконечният сексимвол и образец за същински мъж Загадъчният живот на Мерилин Монр
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР