Един от най-големите руски актьори, художественият ръководител на Малий театър

...
Един от най-големите руски актьори, художественият ръководител на Малий театър
Коментари Харесай

Почина един от големите руски актьори

Един от най-големите съветски артисти, художественият началник на Малий спектакъл Юрий Соломин, е умрял през днешния ден, оповестява РИА Новости. Народният актьор на Съюз на съветските социалистически републики си е отишъл на 89 години, оповестиха от театъра. На 6 ноември Соломин бе приет в болница с инсулт.

По-късно той е бил трансфериран от реанимация в отделението по неврология, а преди два дни е бил изписан от болничното заведение Кой е Юрий Соломин? Юрий Соломин е роден на 18 юни 1935 година в Чита в семейство на професионални музиканти. През 1957 година приключва висшето театрално учебно заведение " М. С. Шчепкин ", където преподава от 1961 година

Като режисьор той работи в театъра, малкия екран, играе и в съвсем 60 кино лентата и сериали. Освен могобройните награди, с които е почетен в родината си, Соломин получава и японските ордени " За принос в международната просвета " (1993) и " Изгряващото слънце " (2011 г.). Артистът, който " може да играе всичко ": Ето по какъв начин известният японски режисьор Акира Куросава приказва за Юрий Соломин.

Соломин взе участие в наградения с " Оскар " съветско-японски филм на Куросава " Дерсу Узала " през 1975 година, а няколко години по-рано добива известност след ролята си във кино лентата " Адютант на негово превъзходителство ".  От 1988 година Соломин е живописен началник на Малий спектакъл, в който самият той играе повече от 50 функции, написа Fakti.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР