Един от най-големите производители на ски оборудване в света –

...
Един от най-големите производители на ски оборудване в света –
Коментари Харесай

Строят завод за ски в Асеновград, вече търсят служители

Един от най-големите производители на ски съоръжение в света – австрийската Amer Sports – ще строи нов цех в България. Той ще бъде в Асеновград и ще бъде открит още тази година.

Това заяви шефът на   " Амер Спортс България " ЕООД Ивайло Петров по време на представянето на резултатите от годишната анкета на Австрийското комерсиално посланичество измежду австрийските компании в България за капиталовия климат в страната.

Amer Sports е интернационална компания за спортни артикули, известна със своите марки като Salomon, Wilson, Atomic, Arc’teryx, Suunto и Precor. В момента компанията има една фабрика в Чепеларе - бившето " Пампорово ски ". Дружеството към този момент търси хора за към момента непостроения индустриален център в Асеновград, като всички ще преминат образование преди този момент в базата в Чепеларе. В огромните уеб сайтове за разгласи за работа сега има отворени позиции за пресьори и настройчици за машинни принадлежности. 

Новината за нов цех в страната ни идва малко откакто Бългapия още веднъж се подреди измежду най-големите експортьори на ски и сноуборд съоръжение в Европейския съюз. По данни на Евростат за 2021 година страната заема трето място cpeд нaй-гoлeмитe изнocитeли в общността. Пред нас са единствено Австрия и Франция.



 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР