Един от най-големите производители на медицинска апаратура в света BTL

...
Един от най-големите производители на медицинска апаратура в света BTL
Коментари Харесай

15 животоспасяващи апарата получиха като дарение три болници в Пловдив

Един от най-големите производители на здравна инсталация в света BTL Industries се включва в битката против COVID-19. Днес компанията подари 15 апарата за обдишване, които ще бъдат разпределени в УМБАЛ „ Св. Георги “, както и в двете общински лечебни заведения - МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ и МБАЛ „ Св. Мина “

Дарението бе предадено персонално от изпълнителния шеф на BTL България Георги Петков в наличието на кмета Здравко Димитров, зам.-кмета по обучение Стефан Стоянов, началника на клиниката по инфекциозни заболявания в УМБАЛ „ Св. Георги “ доцент доктор Олиана Бойкинова и зам.-директора по административно-икономически въпроси в УМБАЛ „ Св. Георги “ Момчил Мавров.

Освен скъпата инсталация BTL Industries подариха и 100 000 респираторни маски за лечебни заведения и медицински центрове в града. Сред получателите са 8 общински ДКЦ, 3 медицински центъра, Онкологичният диспансер и лечебните заведения МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ и МБАЛ „ Свети Мина “. Общата стойност на дарението е 1 милион лв..

„ Отправям откровените си благодарности към BTL Industries Bulgaria за оказаната помощ в този по този начин тежък миг. Вашата компания е образец за това по какъв начин виновният бизнес поддържа общността и е ангажирана да способства дружно да се оправим с сложната обстановка, пред която са изправени жителите на Пловдив и цялото ни общество “, разяснява кметът Здравко Димитров.

Той добави, че жестът на компанията е скъп, тъй като дава късмет да бъдат избавени хиляди човешки животи.

10 от апаратите за обдишване ще бъдат предоставени на УМБАЛ „ Свети Георги “, където се лекуват 1/3 от инфектираните с COVID-19 от Пловдив и района. МБАЛ „ Св. Мина “ ще бъде оборудвана с 3 апарата за обдишване, а МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ ще получи два.

Доцент Бойкинова разяснява, че главно звено в лекуването на тежко болните с дихателна непълнота е кислородотерапията.

„ Изключително признателни сме на компанията BTL за дарението на апаратите за обдишване и откровено се надяваме доста човешки животи да бъдат избавени с помощта на тях “, разяснява доцент Бойкинова.

В знак на благодарност кметът Здравко Димитров връчи благодарствено писмо и грамота на изпълнителния шеф на BTL България Георги Петков, с която той бе отличен като дипломат на положителното в самодейността на общината „ Пловдив – град на положителното “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР