Един от най-големите проблеми за родителите на малките деца във

...
Един от най-големите проблеми за родителите на малките деца във
Коментари Харесай

Коста Стоянов, „Възраждане“: Проблемът с недостига на места в яслите във Варна става все по-изострен

Един от най-големите проблеми за родителите на дребните деца във Варна е неналичието тук-там в детските ясли. А това е по този начин, тъй като община Варна неглижира този проблем и не взима под внимание обстоятелството, че хиляди фамилии не могат да запишат децата си в детски ясли. Това съобщи претендентът за кмет на Варна от „ Възраждане “ Коста Стоянов. Той уточни, че е провел голям брой срещи с варненци, които са сложили този въпрос и тематиката е извънредно значима.

„ Община Варна продава терени, в града се строят хиляди здания, само че яслите по никакъв метод не са залегнали като приоритет. Провел съм голям брой диалози с родители, които споделят терзанията си, че в регионите, в които живеят, местата в детските ясли са извънредно незадоволителни, а тук-там – даже няма и ясли. Най-трагично е ситуацията в центъра на Варна, както и в кв. „ Чайка “ и „ Левски “. Най-честото опрощение от страна на общинската администрация е, че визитата в ясла не е наложително и единият родител може да си остане вкъщи, с цел да гледа детето. Да, само че тези хора се лишават от заплати, а оттова се намалява качеството им на живот. Нови ясли във Варна би трябвало да има и за мен това е един от най-важните цели “, разяснява още Стоянов.

По отношение на детските градини, претендентът за кмет на Варна съобщи, че би трябвало бъде обследван сградния фонд и да се вземат бързи ограничения за премахване на настоящите проблеми.

„ Детските градини и ясли би трябвало да бъдат съвременни просветителни институции, в които децата да получават нужните познания и умения, а в същото време да има пространство, в което да играят. В момента има голям брой градини и ясли, в които децата са над допустимия брой. Това е изтезание както за децата, по този начин и за техните преподаватели. Престоят на едно дете в ясла и градина от време на време надвишена един работен ден на възрастните и това не би трябвало да се случва в препълнени стаи! “, сподели още Коста Стоянов.
 
Той добави, че е значимо да бъдат актуализирани и построени нови детски площадки, да се усъвършенства пътната сигурност, а по този начин също да се започват културно-образователни стратегии към община Варна за поощряване на общуването сред деца и юноши и развиване на техните креативен заложби „ Извън мрежата “.

Възраждане е с номер 42  бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР