Един от най-големите проблеми на съвременното общество е недоспиването. Освен

...
Един от най-големите проблеми на съвременното общество е недоспиването. Освен
Коментари Харесай

5 растения в спалнята ви, които ще повикат качествения и хубав сън за тялото ви!

Един от най-големите проблеми на актуалното общество е недоспиването. Освен общо неразположение, то води и до утежняване на здравето, неспособност за централизация и дори до ментални последици.
Освен общоприетите решение като билков чай преди лягане, без телефони или таблети в спалнята и по – лека вечеря, някои растения също могат да допринесат за по – положителния сън.
Вижте кои са зелените помощници, с които ще имате по – пълноценна отмора.

1. Гербер

Ярко и красиво, това цветно растение освобождава О2 през нощта, което го прави съвършен за ободряване на задушната спалня (опитайте се да отваряте прозорците и постоянно да проветрявате, все пак) и ви оказва помощ да дишате леко, до момента в който спите.

2. Лавандула

Естествен асистент за съня, лавандулата е била употребена за ароматерапия в продължение на стотици години и би трябвало единствено да вдишвате от аромата й, с цел да изпитате неотложен успокоителен резултат.

3. Жасмин

С другоземен мирис и деликатни бели цветя, жасминът е наслада когато и да е на деня, само че съгласно най-новите изследвания той може да ви помогне да спите по – добре и по – качествено.

4. Английски бръшлян

Той е добре прочут със своите свойства за филтриране на въздуха, а изследване на Американския лицей по алергия, астма и имунология демонстрира, че растението отстранява нездравословните субстанции във въздуха.

5. Алое Вера

Заедно с скъпите изгоди за кожата и здравето, алое е несъмнено от НАСА като едно от най-пречистващите въздуха растения. Месестите листа от алое вера излъчват О2 през нощта и съдържат мощни антиоксидантни съставки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР