Един от най-големите необработени рубини в света беше показан в

...
Един от най-големите необработени рубини в света беше показан в
Коментари Харесай

Показаха един от най-големите необработени рубини в света

Един от най-големите необработени рубини в света беше показан в Дубай преди продажбата му на търг, заяви Агенция Франс Прес. Камъкът от 8400 карата тежи 2,8 кг. Той е един от най-големите откривани рубини и е измежду най-редките, сподели Патрик Пилати, общоприет шеф на компанията " Голд енд даймънд ", която го излага.

" Това е недопечен рубин от Танзания. Той не е загряван, което значи, че не е третиран. Тоест той е натурален и по тази причина е скъп ", изясни Патрик Пилати пред Агенция Франс Прес.

Преди да бъде препоръчан на търг, рубинът ще бъде изложен на 30 места в Дубай през идващите дни. Цената на този рубин със зеленикави и виолетови оттенъци може да доближи 120 милиона $.

Миналия месец в Дубай беше показан великански крушовиден елмаз, наименуван " Скалата ". Той е с тегло 228, 31 карата. Извлечен е и гладък в РЮА преди повече от 20 години. Това е най-големия класиран бял елмаз, съгласно тръжна къща " Кристис ". Той ще бъде препоръчан на търг в средата на май в Швейцария, като цената му може да доближи 30 милиона $.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР