Един от най-големите молове в Швеция може да се превърне

...
Един от най-големите молове в Швеция може да се превърне
Коментари Харесай

Един от най-големите молове в Швеция ще се превърне във виртуална електрическа централа

Един от най-големите молове в Швеция може да се трансформира в основен състезател на енергийния пазар в Северна Европа.

Във Vala има повече от 200 магазина. Молът съществува от четири десетилетия. Заедно с други огромни консуматори на електрическа енергия той в този момент се готви да стане все по-голям за обезпечаване на непоклатимост на мрежата в миг, когато делът на от време на време възобновимата сила нараства. Чрез понижаване или увеличение на потреблението в къси интервали, оборудванията ще бъдат жизненоважни за поддържане на уравновесена мрежа в бъдеще, написа Bloomberg.

Всичкo - от сървърни зали до пунктове за зареждане на електрически коли ще взе участие като виртуални електроцентрали на тези нови пазари Това се породи откакто " пенсионирането " на доста от старите атомни електроцентрали в Европа през последните няколко години.

Vala към този момент е оборудван със слънчеви панели, авариен генератор и аварийни акумулатори, които могат да бъдат употребявани секунди откакто молът е изключен от мрежата. Нито клиентите, нито наемателите не би трябвало да схванат, посредством тракване на светлината или някакъв тип звук при пускане, че резерватът е задействан, сподели техническият шеф Фредрик Арвидсон.

" Гъвкавостта към този момент не е научна фантастика, а работи в действителни обстановки ", сподели Едгър Акснес, основен изпълнителен шеф на Tibber AS, цифрова стратегия, която дава потенциал на шведската мрежа от своите клиенти.

National Grid в Обединеното кралство чака пазарът му да нарасне с 40% тази година до 2,17 милиарда $. Миналата седмица шест великански акумулатори Tesla бяха употребявани за първи път в Обединеното кралство за осветяване.

Пазарът притегли и някои от най-големите комунални услуги в района. Fortum Oyj се сплотява с Bahnhof AB, интернет снабдител, с цел да достави бързо гъвкаво решение от една от сървърните зали на компанията в Стокхолм.

Затваряне на реактори

Швеция е затворила четири от най-старите си реактори от 2015 година насам и няколко районни централи за изкопаеми горива. От друга страна се чака делът на вятърните централи в Швеция да нарасне с към 50% тази година до 29 тераватчаса и до 45 тераватчаса през 2023 година Това е към една трета от шведското търсене на електрическа енергия, съгласно шведската вятърна енергийна Асоциация.

Затварянето поради ковид и скокът на вятърната сила не разреши да се оферират тласъци, като по-изгодни офертите за нови консуматори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР