Един от най-големите инвеститори в криптовалути - Тим Дрейпър, направи

...
Един от най-големите инвеститори в криптовалути - Тим Дрейпър, направи
Коментари Харесай

Инвестен инвеститор: Цената на биткойна ще достигне $250,000 догодина

Един от най-големите вложители в криптовалути - Тим Дрейпър, направи смела прогноза за цената на биткойна през 2023 година Според него тя ще доближи 250 000 $ в средата на идната година, макар много стресиращата и турбулентна 2022 година

Дрейпър не за първи път се цели толкоз високо, припомня CNBC. Той очакваше криптовалутата да доближи тази цена още в края на актуалната година.

По време на софтуерната конференция Web Summit в Лисабон предишния уикенд милиардерът актуализира прогнозата си с оглед колапса на FTX.

„ Удължих прогнозата си с шест месеца. 250 000 $ към момента са моето число “, сподели Дрейпър.

За да се реализира тя обаче, ще е належащо биткойнът да нарастне с съвсем 1400% по отношение на настоящата си цена. В момента той се предлага за към 17 000 $.

Криптовалутата се срина с над 60% от началото на годината. Цифровите валути са в меланхолия, защото по-строгата парична политика от Фед и верижната реакция от банкрути на огромни индустриални компании, в това число Terra, Celsius и FTX, оказаха мощен напън върху цените. Крахът на FTX също утежни така и така тежката ликвидна рецесия в промишлеността. Крипто борсата Gemini и заемодателят Genesis са измежду компаниите, за които се твърди, че са наранени от последствията от несъстоятелността на FTX.

Как биткойнът ще стигне 250 000 $?

Според Дрейпър отговорът се крие в дамите. Те ще “скъсат язовирната стена ”, нагледно споделя той.

Обосновката на Дрейпър за пробива на биткойн през 2023 г е, че на този стадий има към момента една голяма неизползвана демографска група за криптовалутата - дамите.

„ Моето съмнение е, че защото дамите управляват 80% от разноските на дребно и единствено 1 от 7 биткойн портфейла сега се държи от дами, язовирната стена е на път да се скъса “, споделя Дрейпър.

Криптоиндустрията от дълго време има проблем с неравенството сред половете. Според изследване, извършено за CNBC и Acorns от Momentive, два пъти повече мъже, в сравнение с дами, влагат в цифрови активи (16% от мъжете против 7% от жените).

„ Търговците на дребно ще спестят почти 2% от всяка покупка, направена в биткойни против долари “, изяснява Дрейпър.

„ След като търговците на дребно схванат, че тези 2% могат да удвоят облагите им, биткойнът ще бъде всеобщ “, безапелационен е той.

Посредници при заплащане като Visa и Mastercard сега начисляват такси до 2% всякога, когато притежателите на кредитни карти употребяват картата си, с цел да платят за нещо. Биткойн предлага метод на хората да заобиколят медиаторите. Използването на цифровата монета за ежедневни разноски обаче е мъчно, защото цената й е доста променлива и монетата не е необятно призната като валута.

„ Когато хората могат да купуват храната, облеклата и подслона си единствено с биткойни, те няма да имат потребност от централизирани банкови фиатни долари “, добавя милиардерът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР