Един от най-големите и стари онлайн брокери в света -

...
Коментари Харесай

Interactive Brokers планира да засили позициите си в Централна и Източна Европа

Един от най-големите и остарели онлайн брокери в света - Interactive Brokers, ще ускори позициите в Централна и Източна Европа. Това ще стане посредством нови вложения в хора, маркетинг и привличане на нови клиенти, оповестиха от компанията. Платформата към този момент стана и член на фондовата борса в Унгария, а тактиката на американската компания, основана от унгареца Томас Петерфи, е резултат от Брекзит. До скоро главният клон на брокера в Европа се намираше във Англия. След откриването на новия клон в Унгария се чака IB да ускори вложенията си в района на ЦИЕ.

Бумът на пазарите през поселдната година и малко се придвижи и върху самите брокерите, които усилиха фрапантно потребителите си по време на пандемията. Данните от доклада на IB за първото тримесечие демонстрират, че компанията разполага над 1.35 млн. консуматори в края на тримесечието спрямо 0.56 млн. през март 2020 година Над една четвърт от сметките в Interactive Brokers са от Европа и Африка съгласно данни на брокера. Платформта се смята за една от първите, които обезпечи по-лесен достъп до пазарите на дребни вложители. От България става директна регистрация в нея, предлага се и през ИП " Карол ", като дава достъп до необятен набор от всевъзможни финансови принадлежности.

" От началото на годината 20 хиляди нови клиенти са отворили сметки при нас и сполучливо сме трансферирали вложенията на над 40 хиляди съществуващи клиенти от Централна и Източна Европа с активи на стойност към 3 милиарда $ към IB Central Europe ", сподели пред Капитал Миклош Ханти, основен изпълнителен шеф на Interactive Brokers Central Europe.

Изпълнителният шеф на компанията, Томас Петерфи, който основава брокера преди 43 година откакто емигрира от Унгария в Съединени американски щати, удостовери проектите на компанията. " Преструктурираме европейските си интервенции, с цел да адресираме районните пазари на Централна и Източна и Югоизточна Европа след Брекзит, с цел да сложим акцент върху растежа в този район. ", добави Петерфи.

Според изпълнителния шеф на IB, новите регистрации в платформата от България са приблизително сред 10 и 15 за ден, като размерът е същия и за Румъния. Към сегашен миг максимален напредък има в балтийските страни, като Петерфри уточни Естония като страната с максимален брой клиенти от района към сегашен миг.

Томас Петерфри показа и проекти за разкриване на работни места в района, които да обслужват възходящия брой от клиенти. " Планираме в началото да наемем към 100 души личен състав, който да поддържа и обслужва нашите районни клиенти и да уголемява интервенциите ни за Централна Европа. ", добави пред Капитал Петерфри, само че не посочи в кои страни от района.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР