Един от най-големите футболни отбори на Балканите – столичният Левски,

...
Един от най-големите футболни отбори на Балканите – столичният Левски,
Коментари Харесай

109 години славен Левски София!

Един от най-големите футболни тимове на Балканите – столичният Левски, отбелязва 109 години от своето основаване. Отборът е обичан от дребни и огромни, а милиони хора безусловно живеят с него и развиването му.  През целия празничен ден вековниците ще ознаменуват светлата дата с най-различни интензивности в столицата.

Левски има във витрината си 74 трофея. Сред тях са 26 трофеи на България, а същото толкоз и национални Купи на страната, а по този индикатор е водач у нас. Печелил е три пъти и 3 Суперкупата. Левски е популяризирал България с пет четвъртфинала в шампионата за Купата на УЕФА (КНК), в наши дни Лига Европа.

В формалната класацията за най-хубав тим на Европа за 20-и век Левски е класиран на 126-о място.

 Снимка: БГНЕС

„ Днес отброяваме 109 години от оня незабравим за всички ни миг, в който група запалянковци слагат началото на нашата вековна обич – футболен клуб Левски “, пишат на уеб страницата си „ сините “.

„ 109 години, в които съхраняваме паметта, следвайки образеца на легендите, които сътвориха мита за величието на футболната игра. 109 години, в които името ни задължава. Честит празник, левскари! “, гласи още известието.

По случай празника в формалния магазин на стадион „ Георги Аспарухов “ последователите ще могат да се срещнат и да вземат подписи от Хосе Кордоба и Билал Бари (от 13 до 14 часа) и Пламен Андреев и Патрик-Габриел Галчев (от 14 до 15 часа).

Етикети: 24 майЛевски
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР