Един от най-големите частни работодатели в България – оръжейният завод

...
Един от най-големите частни работодатели в България – оръжейният завод
Коментари Харесай

7000 работници у дома, Арсенал ще отвори чак през март

Един от най-големите частни работодатели в България – оръжейният цех „ Арсенал” в Казанлък удължи насилствения отпуск на своите служащи и чиновници до 4 март. Събщението бе оповестено на уеб страницата на компанията. Хората са в заплатен отпуск. " При изявено предпочитание от служащите и чиновниците ще се позволява използването на неплатен отпуск с признание на трудов и застрахователен стаж. На употребилите неплатен отпуск ще бъдат предоставени ваучери за храна, а здравноосигурителните вноски ще са за сметка на работодателя ", показват от компанията.

Припомняме, че над 7000 души бяха разпуснати от 17 януари в заплатен и неплатен отпуск. Съвсем дребна част останаха в завода за осъществяване на настоящи задания. А като причина за сложното решение тогава се уточни " продължаващата пандемична конюнктура и произлизащите от това усложнения за организация на естествен индустриален развой ", включително повишаването на силата и суровините, както и възходящите случаи на инфектирани с Омикрон. Първоначално заложеният период бе 11 февруари.

През 2018 година „ Арсенал” Казанлък публично бе разгласен за най-големия частен шеф в страната с над 9000 чиновници. В началото на пандемията обаче, напролет на 2020 година, оръжейната компания направи съкращения на личния състав с претекст спад на поръчките и закъснение на доставките на първични материали и материали.

Въпреки всичко и сега компанията търси фрагменти – механици, електромонтьори, електроинженери, фрезисти и други
Свързани вести Заради скъпия ток и СОVІD-19: "Арсенал " Казанлък стопира работа
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР