Eдин от най-големите авторитети на полския престъпен свят Михал Костшева

...
Eдин от най-големите авторитети на полския престъпен свят Михал Костшева
Коментари Харесай

Бандит №1 на Полша изгоря заради кокошкарска кражба в пловдивско село

Eдин от най-големите престижи на полския незаконен свят Михал Костшева с прякор Каиша получи присъда за кокошкарска кражба на ток. Костшева, който се укриваше от полското правораздаване в продължение на близо 10 години и беше задържан м. година в България при спецакция с присъединяване на полски ченгета близо до Пловдив в бунгало в Оризари, получи ефикасна присъда от 5 години затвор, написа „ Монитор “.

Във вторник Окръжният съд в Ополе постави завършек на процеса против Каиша, който беше обвиняем по четири обвинявания - произвеждане на огромни количества марихуана, вкарването и в оборот, кражба на електрическа енергия и присъединяване в проведена незаконна група.

Каиша към този момент бил наказан един път през 2008 година за управлението на проведена незаконна група, за присъединяване в грабежи, търговия с опиати и за шумното навлизане в дискотека Skippens в полския град Ополе през 2002 година. За творчеството си тогава получил наказване от 6 години и 10 месеца затвор. Влязъл да си излежава направеното, само че при една от отпуските "забравил " да се върне - оставали му още 4 години, 9 месеца и 2 дни. Скрил се за известно време в Чехия, а след това оттова съумял да стигне до България. Пуснал котва в Пловдив, където работел като търговски сътрудник. Живеел в бунгало в Оризари, понаучил български.

Точно на 24 май м. година беше задържан в бунгалото си, откакто полските спецслужби наблюдавали воайжите до България на приятелката му.

Веднага след ареста Каиша беше предаден на Полша и стартира да си доизлежава присъдата, а паралелно с това потегли и досъдебно произвеждане за нови провинения. За наркопрестъпленията си Михал Костшева е бил наказан да заплати и 28 хиляди злоти (ок. 7 хиляди евро) санкция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР