Един от най-големите автопроизводители в Китай, държавната Beijing Automotive Group

...
Един от най-големите автопроизводители в Китай, държавната Beijing Automotive Group
Коментари Харесай

Китайски автогигант спира през 2025 г. продажбите на коли с гориво


Един от най-големите автопроизводители в Китай, държавната Beijing Automotive Group Co (BAIC), разгласи, че през 2025 година стопира продажбите на всички коли, чиито мотори се движат с гориво. Това съобщи Сю Хъй, президент на компанията.

По неговите думи BAIC ще приключи продажбите на такива коли в Пекин през 2020 година, и в цялостен Китай – през 20205 година Решението се отнася единствено до коли, които създава компанията и то няма да засегне колите, които BAIC създава в партньорство с южнокорейската компания „ “Хюндай и с немската „ Даймлер “. Новината пристигна в миг, когато Пекин разисква възбраната на коли с вътрешно горене в народен мащаб, само че дата за цялостна възбрана на тези машини остава да бъде оповестена.

Засега Китай е подготвил комплект от „ моркови и тояги “, с цел да убеди фирмите да създават по-ефективни коли и вероятно коли без гориво. Поднебесната империя търси решение за смога, който притиска огромните й градове.

През 2019 година управляващите ще вкарат сложна квотна система, задължаваща производителите да създават избран най-малък брой електрически автомобили. Пекин искаше да вкара налагането на това предписание следващата година, само че отсрочи с година въвеждането муслед като Германия и няколко други страни показаха угриженост от това.

Но защото новата посока на развиване е изяснена, задграничните производители на коли форсираха проектите си да създават електрически автомобили в Китай.

"Фолксваген" основава взаимно дружество с държавните JAC Motors, с цел да създава електрически коли за да пусне първата електрическа кола на пазара до идната година.

Американският авто колос „ Форд “ счита, че 70 % от всички употребявани коли в Китай ще имат електрически варианти до 2025 година Миналата седмица „ Форд “ разгласи инвестиция в размер на 756 млн. $ с китайското си взаимно дружество за произвеждане на електрически коли. „ Волво “ възнамерява да вкара първия си 100 % електромобил в Китай през 2019 година./АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР