Един от най-гласовитите антиваксъри в Италия се разкая дълбоко и

...
Един от най-гласовитите антиваксъри в Италия се разкая дълбоко и
Коментари Харесай

Антиваксър се разкая: Млад мъж умря заради мен

Един от най-гласовитите антиваксъри в Италия се разкая надълбоко и съобщи, че 29-годишен мъж е умрял поради препоръките му да не се имунизира против ковид, съобщи в. Corriere del Mezzogiorno, съобщи Факти.

В изявление за вестника Паскуале Бако призна, че е сбъркал. Той е доктор и беше един от известните антиваксъри в Италия, участвайки постоянно на манифестации и изказвайки своето мнение срещу имунизациите. В обществените мрежи има хиляди почитатели. Но откакто е видял от първо лице, че е предизвикал гибелта на млад мъж, той съобщи, че към този момент има вяра в успеваемостта на имунизациите. Сега, Паскуале Бако към този момент се е ваксинирал, и приканва хората да създадат същото.

„ Семейството му ми сподели, че ми е бил огромен почитател. Те дори не ми го споделиха с яд, и това ме нарани още повече. Имам възприятието, че тази гибел е по моя виновност, и това ме преследва и до ден-днешен. Когато видях действителността с очите си, разбрах, че бъркам ”, описа някогашният към този момент антиваксър след диалога с околните на умрелия мъж. Паскуале Бако сподели, че водачите на антиваксърското придвижване би трябвало да бъдат подведени под отговорност поради „ гибелта, която лежи на съвестта им ”.

„ Ние сме огромни нещастници, не го укривам. Това е истината. Заради това, желая амнистия от всички, въпреки прошката да е безполезна ”, съобщи още Паскуале Бако. На въпрос на интервюиращия какво е трансформирало възгледите му, Бако показа, че точно гибелта на 29-годишния мъж е повода, тъй като на телефона му е имало видеа от митингите на антиваксърите в Италия. Самият Бако разкри, че е приказвал на близо 300 митинга срещу имунизациите. Италия е една от страните в Европа с максимален % имунизирано население (79%). Въпреки това още има антиваксъри, които не имат вяра на науката, а на тайните теории.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР