Един от най-емблематичните ресторанти в Стария град на Пловдив търси

...
Един от най-емблематичните ресторанти в Стария град на Пловдив търси
Коментари Харесай

Продават емблематичен ресторант и паметник на културата в Пловдив

Един от най-емблематичните заведения за хранене в Стария град на Пловдив търси нови притежатели. Ресторант " Алафрангите " в пуснат на пазара за 750 000 евро.
Прочетете още
Сградата, вдигната през 1864 година, носи името на един от присъщите детайли в интериора на българските възрожденски къщи - алафрангата, която съставлява декоративна ниша, безусловно - „ по френски фасон “. Ранно ренесансовата постройка и до през днешния ден пази две алафранги в недокоснат тип. Не инцидентно тя е и индивидуален монумент на културата. 

За по-възрастните пловдивчани ресторантът ще остане в спомените им от едни от съдбовните събития в живота им - сватби, кръщенета и персонални празненства. Ренесансовите му трапезарии са останали запечатани на хиляди фотоси. 

И до през днешния ден къщата, чието приземно равнище се употребява за ресторант, а останалите два са жилищни, е запазила достоверния си тип. Резбованите тавани, фрески и плочници от дялън камък са единствено част от детайлите, които припомнят за прехода от традицията към модерността в градската архитектура през епохата на Възраждането.  

В цената е включен терена от 339 кв.м., триетажната къща, която е със застроена повърхност от близо 100 кв.м., още една едноетажна сграда от 44 кв.м. и една маломерна помощна сграда.

През годините " Алафрангите " се е употребила, както за ресторант, по този начин и за многофамилна постройка, а когато се снабди с нов собственик, той ще реши какво ще се впише в бъдещето на постройката. 

Къщата е едно от дребното оферти на пазара за парцели в региона на Стария град, където огромна част от зданията са превърнати в галерии и музеи. Към момента с изключение на нея се продават още няколко къщи, само че надалеч от класата на паметникът на културата. Има и два свободни терена с величина 650 кв.м. и 1300 кв.м., които се търгуват надлежно на цени от 690 евро за кв.м. и 530 евро за кв.м.



  TRAFFIC PROPERTIES  е част от водеща корпорация, която включва компании, работещи в областта на охранителната активност, връзките, превоз, развлекателен бизнес, медии. Агенцията се занимава с посредничеството и консултирането при сделки на парцели, отдаване чартърен, строителство, консултантски услуги, пазарни разбори и други услуги, свързани с имотния бранш. Наред с това компанията предлага подпомагане при разпределяне на заеми, като работи с Българо Американска Кредитна банка, Банка Уникредит и Райфайзенбанк.  TRAFFIC PROPERTIES  предлага настоящи предложения и разполага с огромна база данни от парцели и купувачи, както и подробна информация и фотоси от всички предложения. Агенцията обезпечава и всички услуги, нужни на клиента: план за интериорни решения, осъществяване на довършителните действия, домоуправа и менажиране на парцела, в случай че е закупен с капиталова цел. Подробна информация и съвещания можете да получите на тел.  0876797979.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР