Един от най-дразнещите и неприятни симптоми на настинка и вирус

...
Един от най-дразнещите и неприятни симптоми на настинка и вирус
Коментари Харесай

Бързи трикове срещу болящо гърло

Един от най-дразнещите и неприятни признаци на простуда и вирус е дращещото гърло. Убедили сме се, че съвсем нищо не оказва помощ за облекчаването им, с изключение на времето. И въпреки всичко, в случай че вземем ограничения в точния момент, най-малко може да ускорим прекосяването на болката.

Почивка

Както с всяка сходна болест, и при болното гърло (независимо дали е от простуда, вирус или бактериална инфекция) е добре да си останем къщи и да почиваме оптимално дълго. Добрата хидратация също е основна, въпреки все по-често лекарите да отхвърлят поемането на горещи течности и да поучават противоположното - смучене на кубче лед за облекчение. Бонбони вид " лукчета " също оказват помощ.
 Снимка 403115

Медикаменти

Ако дискомфортът е прекомерно огромен, може да вземем парацетамол или ибупрофен, както и някой от спрейовете за гърло или таблети за смучене с противовъзпалителни свойства.

Гаргара у дома

Най-лесната е да разтворите половин лъжичка сол в чаша кипнала и охладила се вода. Гаргарата се прави няколко пъти дневно и е ефикасен и на ниска цена метод да облекчим гърлото.
 Снимка 365256

Избягване на дразнения

На първо място е тютюневият пушек, последван от замърсен или изсъхнал въздух.

Засилване на имунитета

Може да избираме от десетки разнообразни типове имуностимуланти като стартираме от пчелен прашец, минем през рибено масло и стигнем до скъпи фармацевтични артикули. Все по-често лекарите предписват приемане на витамин D през зимните месеци за усилване на имунните сили на организма.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР