Един от най-доминиращите играчи в началния етап на сезона в

...
Един от най-доминиращите играчи в началния етап на сезона в
Коментари Харесай

Сашо Везенков - играч на месеца в Евролигата

Един от най-доминиращите играчи в началния стадий на сезона в историята на Евролигата по баскетбол за мъже Александър Везенков завоюва наградата за най-стойностен играч за месец ноември, оповестиха уредниците.

Българинът реализира междинен коефициент на успеваемост 29,4 в мачовете през ноември, което е с 10 повече от идващия баскетболист в надпреварата.

Средната му ефикасност от 19,2 точки на мач пристигна след 68,5 % сполучлива пукотевица за 2 точки и 91,3 % успеваемост при стрелбата от наказателната линия. Везенков записа и приблизително по 7,8 битки, 3,6 асистенции и 1,8 откраднати топки за пет мача. Усилията му изведоха Олимпиакос до актив от 3 победи и 2 провали през ноември и второ място във краткотрайното класиране със 7 победи от 10 изиграни дуела.



Това е второ отличие за състезател на месеца в Евролигата за Александър Везенков, който завоюва наградата и през февруари, когато стана първият баскетболист на Олимпиакос от съвсем 7 години, който печели премията.

В края на сегашния месец българският национал е в челото на няколко статистически категории. Той е първи по коефициент на успеваемост – 27,8, извоювани общо битки – 8,7 и битки в отбрана – 6,7. Везенков заема второ място при реализаторите със приблизително 20,1 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР