Един от най-доминантните шампиони в историята на смесените бойни изкуства

...
Един от най-доминантните шампиони в историята на смесените бойни изкуства
Коментари Харесай

Жозе Алдо призова Макгрегър да оваканти титлата в UFC

Един от най-доминантните първенци в историята на смесените бойни изкуства Жозе Алдо има вяра, че е време от Ultimate Fighting Championship (UFC) да вземат решение по отношение на бъдещето на леката категория.

Бившият дълготраен първенец в категория перо, който ще се изправи против Макс Холоуей в главното събитие на UFC 218 на 2-ри декември в опит да си върне купата, има вяра че първенеца в лека категория Конър Макгрегър е блокирал цялата дивизия прекомерно дълго и е време да се вземат някакви ограничения.

Макгрегър завоюва купата в лека категория през ноември 2016-та година, само че към момента не е направил отбрана на колана си, защото ирландеца прекара цялата 2017-та година в подготовка за боксовата си среща с Флойд Мейуедър. През това време Тони Фъргюсън бе коронясан като краткотраен първенец на дивизията.

"Слава на Бога, че моята категория се движи. Би било неприятно, в случай че е в застой, само че това не е по този начин. Трудно е, нали? Всеки спортист мечтае да стане първенец, да се бие за купата, а този (Макгрегър) е блокирал цялата дивизия. Но в последна сметка всичко зависи от UFC и те би трябвало да вземат някакво решение ", съобщи Алдо.

"От UFC би трябвало да създадат това, което се изисква от тях: да вземат колана или да го накарат да го отбрани. Мисля, че всички чакат това ", добави бразилеца.

Много малко евентуално е Макгрегър да се върне в клетката до края на тази година, само че Алдо има вяра, че когато ирландеца се завърне за борба с краткотрайния първенец Фъргюсън, той ще загуби колана си.

"Да, това време идва. Той би трябвало да отбрани купата си, би трябвало да заложи своя колан, с цел да стане същински първенец. В момента той просто е спечелил купата. Според мен Фъргюсън има по-големи шансове да стане първенец в бъдеще ", приключи Алдо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР