Един от най-добрите волейболни съдии - Ивайло Иванов, ръководи финала

...
Един от най-добрите волейболни съдии - Ивайло Иванов, ръководи финала
Коментари Харесай

Волейболният съдия Ивайло Иванов: Най-голямата ми цел е Олимпиадата, по-голям форум няма

Един от най-хубавите волейболни съдии - Ивайло Иванов, управлява финала на международното клубно състезание сред италианския Перуджа и бразилския Итамбе Минас. Той приказва пред формалния уебсайт на федерацията след прибирането си от индийския град Бангалор.

" За мен това е първи край под егидата на FIVB. Имам три мача за бронзови медали на международни шампионати за подрастващи. Винаги по някаква причина се разминавах с огромния дуел. Когато се вършат нарядите, се дават на домашен арбитър, в случай че в мача не взе участие отбор от страната. Също по този начин се взима поради от кои конфедерации са участниците. Не съм усещал напрежение. Имам два финала на Шампионска лига и към този момент съм натрупал опит ", сподели Иванов за признанието, което получи.

" Очаквах наряда. В първите два мача от шампионата се оправих без неточност. Предполагахме, че ще изсвирвам или аз, или италианецът Андреа Плуехер. Но откакто тимът от Перуджа стигна до финала, останах любимец ", разкри той.

" През 2022 година в Любляна управлявах като първи рефер Вакъфбанк - Конелиано. А през 2016 година бях втори на срещата Поми Касалмаджоре - Вакъфбанк. В Лигата на нациите съм свирил единствено в груповата фаза. Вярвам, че скоро ми следва място и във финалите ", надява се съдията.

" Най-трудният мач е финалът на Шампионската лига, тъй като е най-равностоен. С най-вече заряд. Освен това в залата е елитът на цялата Европейска конфедерация. Всички те гледат. Най-голямата ми цел е Олимпиадата. Това ми е фантазия. По-голям конгрес няма ", сподели още Ивайло Иванов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР