Един от най-добрите ни гимнастици Дейвид Хъдълстоун е бил приет

...
Един от най-добрите ни гимнастици Дейвид Хъдълстоун е бил приет
Коментари Харесай

Дейвид Хъдълстоун е бил на системи седмица преди европейското

Един от най-хубавите ни гимнастици Дейвид Хъдълстоун е бил признат в болница и подложен на системи седмица преди да замине за присъединяване в европейското състезание, което се организира в Мерсин (Турция), разгласи пред БНР старши треньорът на мъжкия народен тим Милко Танкушев. " Точно една седмица преди да тръгнем за европейското състезание, той получи травма. Превъртя едно упражнение на прескок, мина през врата си, през глава, наложи се да влезе в болница, беше на системи. Два дни преди заминаването въобще не тренира. То пристигна, с цел да помогне на тима, което беше доста добре. Без неговите осъществявания щеше да ни бъде доста мъчно да станем пети. Благодаря му ", показа Танкушев.

" От много време не сме имали такива триумфи. Постигнахме ги още веднъж с доста компликации, малко хора и повече разпределяне. При младежите беше по-лесно. Там конкуренцията беше по-голяма. Ние имаме още един тим, който по нищо не отстъпва на отбора, който ни представяше в Турция. При мъжете обстановката е малко по-друга. Това са петимата ни състезатели. Има още едно момче в Благоевград и от следващата година Теодор Трифонов, който стана пети в многобоя при младежите, ще премине при тях. Сложно е, тъй като нямаме запаси. При една травма, който потегли контузен от София, няма с кого да го сменяем. Правят се рокади във времето там. Но въпреки всичко … пето място в отборния край, мисля, че се справихме. Доволен съм. Благодаря и на двата тима – и на мъжете, и на младежите. Направиха добра подготовка и нека да продължим по този начин и за напред ", сподели още наставникът.

" Рубиконът в нашия тим е конят с гривни. Повечко би трябвало да поработим на него. Това ни е най-слабият апарат, с най-ниските стартови оценки. Това оказва въздействие. Христос Маринов игра два уреда. Поздравления за представянето му на халки. Йордан Александров – суперлативи. 10 уреда без закъсване и от ден дневно все по -хубави и все по-добри осъществявания. Направи супер комбиниране на висилка. Още 4-5 десети му би трябвало още компликация и може да се бори за медалите. Димитър Димитров, който повече от година имаше спиране, се върна в тима месец преди европейското. Върнахме го, тъй като той има страховит капацитет. Освен на прескок, той има доста мъчно комбиниране на земя. Две десети го разделиха от финала на този апарат, само че там домакините упорстваха да имат представител. След Нова година той ще пристигна в София и стартира сериозна подготовка ", съобщи Милко Танкушев.

Следващата година задачите пред тима ще са Европейското състезание през април, Световната купа във Варна, Олимпийските игри – квота има Дейвид Хъдълстоун, и Световното състезание през есента.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР