Един от най-добрите млади вратари в България в момента- Светослав

...
Един от най-добрите млади вратари в България в момента- Светослав
Коментари Харесай

Синът на Вили Вуцов, който е вратар на Славия, разказа как е станал цесекар

Един от най-хубавите млади вратари в България в момента- Светослав Вуцов направи пред Блиц някои забавни разкрития - за какво е станал цесекар откакто произлиза от известна левскарска фамилия и по какъв начин е съумял да отрази дузпата на Греъм Кери през миналия кръг в efbet лига.

- Представи се мощно против ЦСКА при равенството 1:1 на " Армията " и много хора оцениха качествата ти. Имаше отзив дори и в непознатата преса - за положителните ти изяви. Чувстваш ли се като воин?

- Реално не се усещам воин. Целият тим направихме добър мач. Всеки се раздаде на най-много и справедливо спечелихме точката.

- Искам да те върна към дузпата на Греъм Кери, която избави. Усети ли ъгъла, в който той ще бие?

- Греъм Кери преди година и половина игра мач против Левски и извърши дузпа в същия ъгъл. Гледах мача и бях запомнил че бие там. Слушах моя сътрудник Георги Петков и треньора на вратарите Радо Станев и това, което са ми казвали на подготовка по време на дузпи. И в последна сметка се получи и я спасих.

- Какво е това нещо, което са ти споделили?

- Остава си загадка сред нас.

- Като загатна тези две имена и огромни фигури - какво те поучават? Как протичат тренировките, водени от Радо Станев и Жоро Петков?

- Тренировките протичат доста добре, доста смях. Постоянно се бъзикаме един с различен. Работим съществено, когато се постанова. А когато се майтапим, пускаме бъзици. Дават ми препоръки за всеки мач, а и за нещата отвън футбола ме поучават също.

- Шефът на клуба Венци Стефанов, който е прочут със своя позитивизъм, по какъв начин реагира на огромния ти напредък?

- Изключително удовлетворен е от мен още от първия ми ден в съблекалнята на Славия. Когато пристигнах, ми сподели, че един божи ден ще застана на вратата на мъжкия състав на Славия и той ще бъде извънредно удовлетворен от това. И този ден се случи, след което всеки мач съм под рамките на вратата.

- Наскоро обаче младежките национали допуснахте загуба с 0:4 от Уелс. Как повлия на теб и на момчетата резултатът?

- Повлия тежко на всеки от нас. Не е хубаво да паднеш с подобен огромен резултат и то пред родна аудитория. Но имаме добър треньор, който предишния път не съумя да класира България единствено за една точка. Вярваме, че той ще успее да ни стимулира, да ни вдигне, и да се реваншираме за провалянето, като успеем да се класираме за европейското състезание.

- Имаш поради Сашо Димитров, който в изявление преди време показа, че не може да има единствено победи във футбола, и постоянно е съветвал младите да не помнят загубите и да гледат напред. Предполагам, че го е споделил и на вас?

- Г-н Димитров показа, че не би трябвало да униваме, въпреки всичко има още 8 мача. Това е хубавото във футбола, че след всеки мач идва нов, и постоянно имаш късмет да се поправиш.

- Какви мемоари пазиш от дядо ти Иван Вуцов?

- Пазя единствено хубави мемоари. Хванах го в късния му стадий, Бог да го елементарни. Той към този момент беше отвън футбола като управителен фактор, аз бях доста дребен и действително не съм получавал доста препоръки за футбола от него. А и той си споделяше, че не схваща от вратари. Помня го единствено с хубаво.

- А баща ти Вили Вуцов какви насоки ти даваше, по какъв начин ти оказва помощ?

- Баща ми постоянно е бил моят максимален критик и човек, който постоянно ме е подкрепял и поздравявал, когато направя мощен мач. Той не схваща от вратари и доста не ми е приказвал за това. Говорим за тактичност, за даден мач и съперник какво да върша. Подготвя ме какво да чакам по време на мача. Чисто футболно даваше повече препоръки на брат ми Петър, който е полеви състезател.

- Не е загадка, че симпатизираш на ЦСКА. Как момче като теб от извънредно известна левскарска фамилия стана симпатизант на " алените "?

- Най-големият ми брат Иван ме направи цесекар. През 2009 година ме заведе на мача на ЦСКА с Динамо Москва от европейските клубни шампионати (б.р. - 0:0 в София), бях на 7 годинки, малко дете. Стадионът беше цялостен, имаше към 35-40 хиляди души, кряскане, еуфория, страст огромна. Малко преди този момент бяха уволнили татко ми от Левски. И може би от това, че го бяха уволнили и поради почитателите на ЦСКА, които през целия мач не стопираха да поддържат " алените ", си споделих " това е моят тим ". И от този момент започнах да съчувствува на ЦСКА.

- А в чужбина на кой тим си почитател?

- На Манчестър Юнайтед.

- Любим вратар?

- Той към този момент спря да пази - Едвин ван дер Сар. Висок, играеше добре и с двата крайници. Направи страхотна кариера, на него подражавах като дребен.

- Днес остава ли ти време за нещо друго отвън футбола?

- Обичам да се виждам с другари, да пием по кафе, да се разхождам. Имам време, комбинирам ги нещата, не се окайвам от нищо.

- Понеже си роден на 9 юли, знаеш ли кой наш именит футболист е роден на тази дата?

- Да - един от героите от САЩ`94 Йордан Лечков.

- За край желая да ти пожелая от сърце един ден да постигнеш славата и триумфите на Йордан Лечков. България има потребност от такова потомство и нека ти бъдеш част от него.

- Благодаря доста. Мисля, че поколението, които са малко над мен и тези под мен, има много положителни млади играчи. Ако ни се даде късмет, можем да реализираме нещо огромно, което не се е случвало в близкото минало.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР