Един от най-добрите български играчи в момента, и през последните

...
Един от най-добрите български играчи в момента, и през последните
Коментари Харесай

Ивелин Попов: Младите ходят на тренировка, колкото да кажат, че са футболисти

Един от най-хубавите български играчи сега, и през последните към този момент много години, Ивелин Попов застана пред камерата на "Домът на футбола " по DIEMA SPORT, с цел да показа мнението си по доста злободневни тематики от родния футбол.

Ивелин играе чартърен в Рубин Казан и споделя, че е рано да мисли за идващия сезон: "Не получавах игровото време, което желаех, до момента в който бях в Спартак Москва. Затова взехме решение, че по този начин е по-добре. Имах и други варианти, само че нещата се развиха доста бързо с Рубин. Концентрирал съм се върху представянето си с Рубин, по-късно имам още една година контракт със Спартак. Рано е да се приказва за друго. "

"Когато идваш с положително въодушевление от клубния си тим, го пренасяш и в националния, " показа още Попов, след контролите на България с Босна и Казахстан. "Преди малко се нагнетяваше ситуацията. Лежахме на остарели лаври, от прословутата 1994-та. А не гледахме действително - всички тимове са равностойни, има 5-6 тима в света, които са с съсловия над останалите. При другите, всеки може да бие всеки. "

И продължи по тематиката за критиците в България: "Лека-полека, би трябвало и почитателите да го проумеят. Критиците е хубаво да не гледат единствено българското състезание, да погледнат по какъв начин се прави в чужбина. Критиците си приказват, чакат единствено загуби, с цел да им се обади някой и да храни по медиите. Футболът към този момент тотално се промени. Колкото по-бързо се променим и ние, по-добре. Колкото по-бързо спрем да лежим на остарели лаври, по-добре. Тези, които подлагат на критика, си мислят, че е елементарно. Най-лесно е да стоиш на трибуните или пред тв приемника и да даваш отрицателна оценка. Защо не създадат децата си, съседите си, футболисти?! "

"В доста малко клубове намирам позитивизъм. В Лудогорец, в Левски, откогато пристигна Спас Русев, в ЦСКА при Гриша Ганчев. Ботев Пловдив вършат прекрасен тим. Трябва да се залага на школата, въз основата. Ако ръководителите са смирени, и футболистите се водят от тях. Пренасят се нервите, в случай че ги има, и на терена. Да не забравяме, че сме на Балканите. Понякога егото би трябвало да се потиска, има моменти, когато би трябвало да си замълчиш, да преглътнеш обидата, с цел да се резервира положителният звук. Никой не печели от другото, " добави Ивелин. "Не мога да кажа, че ми писва. Аз съм си българин, и постоянно ще бъда. Въпросът е всеки да реши какво е вярно за себе си, а не да мисли за това какво ще кажат другите или създадат. В Европа със кавги и разправии няма да стигнеш надалеч. "

"Битката за купата ще е доста забавна. Предстои забавно, динамично състезание. Всичко е допустимо и за Левски, само че ръководителите би трябвало да си създадат равносметка, 9 години без трофей, очевидно нещо не е както би трябвало. Но ще би трябвало време, почитателите да потърпят още малко, " означи Попов за обстановката в Първа лига.

Някогашното неприятно момче, трансформирало се в положителен аспект, призна и различен обезпокоителен факт - проблемите с подрастващите: "Не единствено работата с младите, само че и със самото им образование. Изоставаме. Нямат почитание, не одобряват забележки, имат висока самокритика за себе си и това им играе неприятна смешка. Аз си припомням, когато ме взимаха в Левски с мъжете, в случай че тренировката е от 5, аз ходех в 2.30. А в този момент идват в 5 без 15 и се сърдят, в случай че им създадат забележка. Колкото да кажат, че са футболисти, това е. "

"Желание, доста работа, наложително, и имаме късмет в Лигата на нациите. След като си победил толкоз мачове вкъщи в последния цикъл, несъмнено, че имаме мотиви за самочувствие. Има какво още да желаем при гостуванията, само че ще се почисти и това. Бих заменил всички самостоятелни награди, с цел да реализира триумф с националния тим, " приключи Ивелин Попов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР