Един от най-добрите българи на световната кикбоксова сцена Стоян Копривленски

...
Един от най-добрите българи на световната кикбоксова сцена Стоян Копривленски
Коментари Харесай

Копривленски без проблеми на кантара преди двубоя с Джош Джоунси

Един от най-хубавите българи на международната кикбоксова сцена Стоян Копривленски мина сполучливо през кантара преди идната му среща с американеца Джош Джоунси на галавечер в Лос Анджелис, проведена от кикбоксовата организация "Глори ".

Българинът закова стрелката на кантара на 69,5 кг и влезе в лимита на леката категория, който е от най-много 70 кг.

Точно такова е и тежестта на неговия конкурент.

За Копривленски (9-1) това ще бъде четвърта среща за най-престижната кикбоксова организация на планетата. През декември той записа незабравим триумф, откакто завоюва шампионата на организацията в Ротердам, надделявайки над Майкол Юрк (КО) и Тужани Безтати (решение) в една и съща вечер.

Копривленски впечатли и кикбоксовите критици, когато неговият нокаут с крайник в главата на Майкол Юрк беше разгласен за най-хубав нокаут на 2017-та година.

Джонси пък от своя страна е по-опитният от двамата спортисти. Американецът досега има 11 срещи за "Глори ", в които е записал 6 победи и 5 загуби. Цялостният професионален връх на канадеца е от 27 победи и 8 загуби.

Бившият спаринг сътрудник на кикбоксовата легенда Анди Зауер и ММА легендата Жозе Алдо обаче загуби три от последните си четири срещи.

Една от тези загуби му бе нанесена от съотборника на Копривленски – Крис Баия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР