Един от най-често срещаните проблеми, свързани с раздразнението на бебешката

...
Един от най-често срещаните проблеми, свързани с раздразнението на бебешката
Коментари Харесай

Код здраве: Всичко за подсичането при децата

Един от най-често срещаните проблеми, свързани с раздразнението на бебешката кожа, е подсичането. Почти няма майка, която да не се е сблъсквала с него.

Затова в идния епизод на „ Код здраве “ ще обърнем внимание на грешките, които майките от време на време позволяват и провокират раздразнението на бебешката кожа.

Оказва се, че нещата са най-вече в наши ръце, тъй че бъдещите и сегашни родители не би трябвало да се тормозят, в случай че знаят няколко елементарни правила.

„ Бебешката кожа е доста фина, нежна, има по-високо pH. Когато е в непрестанен контакт с памперса и екскрементите това води до търкане, което може да докара до нарушаване на салдото и от там се получава неспокойствие. Какво би трябвало да вършим? Да съблюдаваме хигиена в няколко стъпки: да сменяме памперса, да мием бебето, да използваме защитни кремове “, поучава доктор Йорданка Симеонова, която е експерт по Обща медицина и хранене и диететика.



Освен в моментите, в които подсичането е към този момент факт, тя предлага потреблението на защитни кремове като Bepanthen Унгвент и като превантивна мярка – след всяка промяна на пелената.

Какво друго можем да създадем, кои групи артикули е по-добре да заобикаляме и по какъв начин вярно да обличаме детето, тъй че да не го претопляме и по този начин да засилим раздразнението на кожата му ще разберете този петък, единствено в „ Код здраве “.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР