Един от най-често срещаните доводи против ваксинацията срещу Covid-19 е,

...
Един от най-често срещаните доводи против ваксинацията срещу Covid-19 е,
Коментари Харесай

Ваксината срещу Covid и инвитро процедурите - има ли противопоказания

Един от най-често срещаните доводи срещу ваксина цията против Covid-19 е, че препаратите предизвикват яловост. В обществените мрежи циркулират разнообразни мнения и отзиви, които не почиват върху никакви научни доказателства или проучвания, че след имунизация няма по какъв начин да имаме деца. Потребители във фейсбук описват посочени като действителни истории и случки за искащи да се подложат на инвитро процедури двойки, които са връщани от клиниките поради това, че са имунизирани, написа БНР.

В обществото витае изказване, че Covid имунизациите пречат на зачеването, клиники за инвитро процедури връщат имунизирани двойки. Оказва се, че това не е истина.

" За първи път слушам, че клиники за инвитро лекуване може да отхвърлят пациенти поради това, че са имунизирани. Точно противоположното – клиниките за асистирана репродукция приветстват, когато пациентите са имунизирани и имат зелен документ, с цел да не се постанова да се вършат проби за Covid-19. Ако двойката, желаеща да се подложи на тези процедури не са имунизирани и нямат зелен документ за преболедуване, няколко дни преди пункцията на фоликулите (това е процедурата, при която се изваждат яйцеклетките от женския организъм) наложително се прави PCR тест на двойката – и на мъжа, и на дамата, тъй като и двамата вземат участие. Мъжът със своя спермален материал, дамата със своите яйцеклетки. “ Това споделя Иван Тодоров, заместник-председател на Българската болнична асоциация и административен шеф на Медицински комплекс " Д-р Щерев “.

Тодоров споделя, че ваксина цията е целесъобразна съгласно експертите от клиниката, тъй като по този метод се минимизират рисковете за репродуктивното здраве.

" Антителата обезпечени от майката, минават през плацентарната преграда и по този начин обезпечават имунна отбрана и на новородените. “

" Всяка седмица се срещам с шефовете на други лечебни заведения, нашите сътрудници също контактуват. За подобен проблем слушам за първи път “, добавя той.

Тодоров акцентира, че няма такова условие и споделя още:

" Няма никакви данни за това, че ваксина цията повлиява на репродуктивните функционалности, тъй като става въпрос за изцяло разнообразни системи. Имунната система и репродуктивната система. В началото на пандемията излезе мнение на Европейската асоциация по асистирана репродукция, че 4 седмици преди стартирането на опитите за забременяване, е добре да се извърши ваксина цията. След това излязоха нови изследвания, които понижиха този период и демонстрираха, че няма противопоказания, директно преди опита за забременяване да бъде осъществена ваксина цията, тъй че няма никакви условия за период по кое време би трябвало да са имунизирани двойките.

99,5% от работещите в клиниката са имунизирани.

Кристина Димитрова е участник в процедури в Медицински комплекс " Д-р Щерев “. Тя не е имунизирана, почнала е инвитро процедурите на 27 август. В целия развой по започване и осъществяване на процедурите в никакъв случай не е стояло на дневен ред дали си имунизиран или не, няма го нито като условие, нито като причина за отвод от присъединяване в процедури. Единственото по-различно е, че в случай че си имунизиран е по-лесно, тъй като не си правиш изискваните от клиниката PCR проби – както за дамата, по този начин и за мъжа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР