Един от най-часто задаваните въпроси в света на тениса прз

...
Един от най-часто задаваните въпроси в света на тениса прз
Коментари Харесай

The Guardian: Джокович ще бъде допуснат на Australian Open


Един от най-часто задаваните въпроси в света на тениса прз последните седмици – дали Новак Джокович ще бъде позволен на Australian Open 2023, може би е на път да получи своя отговор. Според английското издание The Guardian новият имиграционен минисът Андрю Джайлс има намерение да анулира възбраната на Джокера да влиза в Австралия и да възвърне визата му.

Миналата година Джокович не бе позволен до присъединяване на Откритото състезание на Австралия и бе депортиран от страната поради редица нередности към имунизационния му статус. В резултат на това решение визата на тенисиста бе отнета и той получи възбрана да влиза в Австралия за период от три години. Впоследствие обаче на власт пристигна ново държавно управление, което обнадежди първенеца на Уимбълдън и неговите почитатели.

През август австралийското държавно управление анулира условието за наложителна имунизация против Covid-19 за идващите чужденци, което усъвършенства доста обстановката за Джокович. В свое изявление след Уимбълдън сърбинът разкри, че юристите му са влезнали в контакт с локалните управляващи незабавно след изборите и ще апелират решението на съда въз основата на това, че основанията за него към този момент са невалидни от юридическа позиция.

Sidney Morning Herald също оповестява, че визата на Джокович ще бъде възобновена, базирайки се на аномимни източници от министерството. По-рано през днешния ден шефът на Australian Open и президент на Tennis Australia Крейг Тайли изрази оптизмиъм, че рекордьорът по трофеи на Откритото състезание на Австралия ще се завърне в Мелбърн през януари.

„ Съществува ясно избран развой по издаване на виза, през който ще преминат всички участници. Не мисля, че би трябвало да има особено отношение към никого. Очаквам до няколко седмици да е ясна обстановката с всички играчи, в това число и с Новак. Знам, че той желае да пристигна и да играе, само че всичко зависи от държавното управление. Джокович обича Австралия, защото тук реализира най-големите си триумфи, само че схваща какви са събитията. Както споделих, решението зависи от други хора, само че съм сигурен, че двете страни ще реализиран съгласие и ще дочакаме положителна развръзка “ – сподели Тайли пред Sidney Morning Herald.

На конференцията след успеха си над Стефанос Циципас международният №8 бе запитан дали чака да му бъде разрешено да се завърне на Australian Open. „ Адвокатите ми са в непрекъснат контакт с австралийското държавно управление, само че към момента няма нищо публично. Чакаме да забележим какво ще се случи. За момента това е всичко, което мога да кажа “ – отговори Джокович.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР